Davutoğlu Erzincan'da konuştu

Erzincan'ın 98'inci yıldönümünde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Şark meselesi bitmiştir, Türkiye'nin yükselmesi meselesi vardır' dedi.

GİRİŞ 13.02.2016 12:30 GÜNCELLEME 13.02.2016 14:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, doğu ve güneydoğu illerindeki ziyaretlerine devam ediyor. Erzincan'da konuşan Davutoğlu, "100 yıl önce doğu ve güneydoğuyu bizden koparmaya çalışan çeteler ve istilacılar nasıl başarısız olmuşsa, bugün de yurt dışıyla işbirliği yapan çeteler başarısız olacaktır. Bugün bu milletin asli sahipleri huzurlarınızdadır. Siz bizim yanımızda, arkamızda oldukça, şehitlerimizin mesajını hissediyor, Alparslan'ın, Selahattin'in emanetine sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'ın 98'inci kurtuluş yıldönümü nedeniyle konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Erzincan istila edildiğinde bu topraklarda ezanı susturmayız, bayrağı indirmeyiz diye harekete geçen yiğit Erzincanlıları selamlıyorum. Ziyaretimin üç sebebi var. Birincisi Erzincan'ın 98'inci kurtuluş yıldönümü. 

Bu toprak bize kolay emanet edilmedi. 900 kilometreyi yürüyerek kat ederek bize, "istiklalimiz, namusumuz, onurumuz, bayrağımız, ezanımız tehdit altındaysa yenilmez denen orduları yener" mesajı verdi. Bayrakları dik tutan o nesle selam ediyorum. 

''ARTIK ŞARK MESELESİ BİTMİŞTİR''

Vatanı bölmek, vatana ihanet edenlere karşı nasıl dik durduysak, bölücü terör örgütüne karşı da aynı şekilde dik duracağız. Bundan sonra her hafta sonunda bir Doğu, Güneydoğu Anadolu ilini ziyaret edeceğim. Mardin'in kaderi ile Erzincan'ın kaderini kimse ayırt edemeyecek. Şark meselesi diyerek doğuyu istila edenlere karşı, artık şark meselesi bitmiştir artık bundan sonra yükselen Türkiye Cumhuriyeti vardır. Doğu Anadolu ebediyen hür ve Türkiye'nin yüreği ve bileği olacak.

RUS UÇAKLARI BOMBALARDAN TERÖR İŞBİRLİKÇİLERİ MOSKOVA'YA GİTTİ

Türk-Kürt, Sünni-Alevi diye bizleri bölmeye çalışanlara karşı omuz omuza duracağız. Biz bu istiklali bize emanet eden şehitlerimizi rüyamızda görerek hareket ediyoruz. Bizi bölemezler, bizi ayıramazlar. 

Türkiye Suriye'de bir merhamet sergilerken, Rus uçakları orayı bombalarken, bugünkü işbirlikçiler, bu terör örgütünün siyasi uzantısının eş başkanı soluğu Moskova'da aldı. Türk-Kürt, Sünni-Alevi vatandaşlarıma sesleniyorum, gün birlik vaktidir, gün omuz omuza mücadele etme vaktidir. 98 yıl önce Erzincan'da istiklal meşalesini, namus ve izzet meşalesini yükseltme vaktidir. 

Bizim nezlimizde 78 milyon tek bir bilek, tek bir yürektir. 78 milyon aynı istikbalin çocuğudur. 

Bundan sonra her hafta sonu başka bir ilimizde bu birlik ruhumuzu dillendireceğiz. Türk-Kürt kardeştir, Sünni-Alevi kardeştir.

YORUMLAR 13
  • altar 8 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman vatan hainlerini kafası kesilir o zaman bu ülke refah bulur hdp lilerin kafaları kesilmeden bu terör bitmez
    Cevapla
  • CCC 8 yıl önce Şikayet Et
    geşmişteki başbakanlar bu çapta olmadığı için geri kaldık...
    Cevapla
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    başbakanımız temiz yabancı dili var eğitimi var adam gibi adam şükür
    Cevapla
  • uzun dönem er 8 yıl önce Şikayet Et
    Hey aslanım. Allah doğru yoldan ayırmasın, doğru insanların koruyucusu olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş basit bir inada gelmiş durum. Türkçe eğitim çok kaliteli sanki sen gidip kürtçe istiyorsun. Kürtçe öğrenin adetler gelenekler devam etsin. Toplum yapınızı koruyun. Tamamıyla kürtçe eğitim verebilecek yeterli elemanın varmı ? Üniversitelerde bölümler açılacak önce oradan mezun olacaklar belli bir seviyeye gelinecek. Birden kürtçe matematik fizik kimya biyoloji anlatacak hocalarınız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!