CHP'den itiraf gibi 'yeni anayasa' açıklaması

Yeni anayasa konusunda samimi olmamakla eleştirilen ve masayı deviren CHP resmi ağızdan, eleştirileri haklı çıkaran bir açıklama yaptı.

CHP'den itiraf gibi 'yeni anayasa' açıklaması
CHP'den itiraf gibi 'yeni anayasa' açıklaması
GİRİŞ 30.03.2016 16:35 GÜNCELLEME 30.03.2016 16:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AK Parti ve diğer partiler tarafından yeni anayasa konusunda yeni anayasa konusunda samimi olmadığı yönünde sert şekilde eleştirilen CHP, bu kez eleştirileri haklı çıkartacak bir açıklamayla gündeme geldi. 

BÖKE: TÜRKİYE'NİN ANAYASA SORUNU YOK

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Türkiye’nin bir anayasa sorunu yoktur. Biraz önce konuştuğumuz ekonomi, refah, hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük sorunu vardır” dedi. 

CHP NİYETİNİN YENİ ANAYASA OLMADIĞINI AÇIK OLARAK İLAN ETTİ

CHP Sözcüsü Böke, CHP MYK Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Böke, “CHP açık yüreklilikle şunu söyledi; 'Türkiye’nin bir anayasa sorunu yoktur.' Biraz önce konuştuğumuz ekonomi, refah, hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük sorunu vardır. Bu sorunların çözümü anayasa değişikliğinden geçmez. Bu sorunların çözümü hukuki düzenlemelerden, reform yapma iradesi gösterecek bir iktidardan geçer. Türkiye’nin gerçek meselelerini unutturmaya çalışan gayret, hep anayasayı tek sorunmuş gibi ortaya koymaktadır. Bunun önemle altının çizilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple de Türkiye’de bir anayasa değişikliği yapılacaksa bile esas meseleleri eş zamanlı yapan, Türkiye’yi darbe hukukundan arındıracak demokrasi paketlerinin de hızla Meclis'e getirilmesi konusunda ısrarcıydık, ısrarcıyız ve olmaya devam edeceğiz” dedi. 

YORUMLAR 21
  • şems ve kamer 8 yıl önce Şikayet Et
    sorunların kaynağı chp dir.muhtıralara,darbelere,oligarşiye,militarizme chp sürekli destek vererek kendini bitirmiştir.chp nin iktidarsızlık sorunu vardır yıllardır.iktidar olamadığından parti sikolojisi ve paradigmsaı savrulmuştur.chp yeniden yapılanmalı sosyal demokrasi dersi almalı ve demokratik zemine oturmalıdır.
    Cevapla
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten bu chp gerici parti hayır gelmez
    Cevapla
  • mali 8 yıl önce Şikayet Et
    ciddiye almayın adam sanıyorlar sonra kendilerini
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin CHP sorunu var.
    Cevapla
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Baklayı ağzından çıkarmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu