MHP'den çok sert Paralel Yapı açıklaması

Mahkemenin kararından sonra gerginliğin iyice arttığı MHP'de, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, FETÖ'ye sert ifadelerle yüklendi.

MHP'den çok sert Paralel Yapı açıklaması
MHP'den çok sert Paralel Yapı açıklaması
GİRİŞ 22.04.2016 16:53 GÜNCELLEME 22.04.2016 16:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin yeniden dizayn edilmesi kapsamında olağanüstü kurultay için yargıdan 'fetva' çıkarma ve genel başkan gelinliği giymeye soyunanlar için 'yüz görümlüğü' hazırlama çabalarına, birtakım gayrimeşru odakların ve kirli ellerin karışma gayretleri gözlerden kaçmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonlara hız verilmesi üzerine paralel yapıya hizmet eden kimse ve grupların, kendilerine yeni bir siyasi şemsiye arayışına girdiğini belirtti.

Paralel yapı temsilcilerinin 7 Haziran seçimleri sonrasında iktidar karşısında yüzde 60'lık blok varmış gibi göstererek, MHP'yi yeni bir senaryonun içine çekmeye çalıştığını ifade eden Yalçın, senaryonun son perdesinin, MHP'de suni kriz üreterek bir olağanüstü kurultay yapmak suretiyle yönetimi değiştirmek ve MHP'ye egemen olmak üzerine yazıldığını kaydetti.

Semih Yalçın, "Bu amaçla harekete geçen paralel yapının yargıdaki kırıntıları, birtakım solcu artıklarıyla iş birliğine giderek mevhum yüzde 60 blokunu hayata geçirememenin acısını çıkarmaya soyunmuşlardır. Kendilerini MHP genel başkan adayı olarak kamuoyuna lanse eden bazı isimleri avladığı bilinen paralel yapı, olağanüstü kurultay için yargıya başvuran malum isimlere destek vererek, yargı sürecine etki etmenin yollarını aramaya başlamıştır." görüşünü savundu.

Mahkeme Hakimi Ümran Kaptan'ın, MHP Genel Merkez avukatına, 9 sayfalık ve kapsamlı mahkeme gerekçeli kararı hakkında "Henüz hazırlamadım. Hafta sonu da şehir dışındaydım. 3-4 gün sonra hazırlarım." demesine karşın kısa süre sonra gerekçeli kararı UYAP'a yüklediğini ileri süren Yalçın, Kaptan'ın bu tutumunun şüpheye yol açtığını, bunun konuyu yakından takip eden çevreler tarafından bir kumpasın işareti olarak görüldüğü değerlendirmesini yaptı.

"BU MESELE BÜTÜN TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR"

Bütün bu gelişmelerin, paralel yapının MHP'yi ele geçirmek için çok boyutlu çalıştığını ortaya koyan adımlar olarak değerlendirildiğini aktaran Yalçın, "MHP genel başkan adayı olduğunu açıklayan ve öteden beri paralel yapıyla ilişkilerini gizlemeyen Meral Akşener'in, MHP'ye yönelik kumpas bağlamında yargı sürecine ilişkin gelişmeleri, eski Dev-Solcu olduğu söylenen eşinin kişisel bağlantıları üzerinden şekillendirdiğine dair iddialar gündeme düşmüştür." ifadelerini kullandı.

MHP'yle ilgili olağanüstü kurultayın mahkemeye taşınmasıyla ilgili sürecin hakim Kaptan'ın da olduğu bir ortamda şekillendirildiği yönünde iddialar bulunduğunu da belirten Yalçın, bu iddiaların Kaptan tarafından yanıtlanmasını istedi.

Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"MHP'nin yeniden dizayn edilmesi kapsamında, olağanüstü kurultay için yargıdan 'fetva' çıkarma ve genel başkan gelinliği giymeye soyunanlar için 'yüz görümlüğü' hazırlama çabalarına birtakım gayrimeşru odakların ve kirli ellerin karışma gayretleri gözlerden kaçmamaktadır. Bu sürecin okyanus ötesi tarafından desteklenmesi, küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenen bir çetenin varlığına işaret etmektedir. MHP olarak Türk devletinin bütün kurumlarına nüfuz eden karanlık mahfillerin temizlenmesi çabalarıyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız. Bilinmelidir ki bu mesele sadece MHP'nin değil, bütün Türkiye'nin meselesidir. O bakımdan kamuoyunu bu hususta aydınlatmaya ve meşum yapıyla mücadeleye devam edeceğiz."

YORUMLAR 17
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümeti çözüm süreci için suçladınız durdunuz peki hükümet paralel yapı var dediğinde nerde bu paralel diyordunuz !
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Seçim zamanların da paralel için böyle konuşmuyordunuz. Şimdi ne oldu.
    Cevapla
  • Rahmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ūlkem adina bu yapidan bunlari kurtarsin.ūlkūcūleri partisi artik ak partidir.anlayana.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlari parelel ve vesayetciler.cingirakli yilan gibi sardi.allahdan başka kimse kurtaramaz.zor.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazik ki şu heriflere ne yazik.cirpindica batiyorlar.ulan partisini idare edemeyenler.tūrk ve islam aleminimi idare edecek.gecin bunlari.bunlarin alayi ulusalci.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil