Komisyon kavga ile başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyonda TBMM tarihinde uzun yıllar unutulmayacak bir kavga çıktı.

Komisyon kavga ile başladı
Komisyon kavga ile başladı
GİRİŞ 28.04.2016 11:17 GÜNCELLEME 28.04.2016 19:09
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Anayasa Komisyonu’nun başında AK Partili ile HDP milletvekilleri arasında kavga çıktı. Kadın milletvekilleri de kavganın arasında kaldı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım arasında da tartışma yaşandı. Komisyon toplantısına saat 18.00’e kadar ara verildi.

YARALANAN MİLLETVEKİLLERİ

Anayasa Komisyonu Toplantısı’nda çıkan kavgada AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca yaralandı. Yaralanan milletvekilleri hastanelere gitti.

KAVGA NEDEN ÇIKTI

Komisyonda verilen arada, milletvekillerinin salona girdiği esnada, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, grup başkanvekili olması nedeniyle HDP'li Çağlar Demirel'e masada yer vermek için yerinden kalkarak yan sandalyeye geçti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, Benli'yi oturduğu yerden kaldırması üzerine AK Parti'li milletvekilleri de Baydemir'e tepki gösterdi. Bu sırada, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Bir nezakettir tutturmuş gidiyorsunuz. Asıl nezaketsiz sizsiniz" diye bağırdı. Sözlü tartışma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın AK Parti milletvekillerini sakinleştirmesiyle son buldu.

HDP'Lİ BALUKEN'DEN AĞIR HAKARET

Bozdağ, daha sonra HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'e, "Toplantıyı sabote ediyorsunuz, gerginlik yaratıyorsunuz." dedi. Baluken de Bakan Bozdağ'a "Sen ne karışıyorsun? Eşkıya sensin. Sen adam mısın, hadi oradan." diye bağırdı.

Bu sözler üzerine bazı AK Parti milletvekilleri, Bozdağ'ın arkasına geçerek, Baluken ve HDP'lilere tepki gösterdi. Tartışmanın ardından, HDP'li milletvekilleri Bakan Bozdağ'ın da aralarında bulunduğu AK Parti'li milletvekillerinin üzerine yürüdü.

Tartışma, kısa sürede AK Parti ve HDP'li milletvekillerinin yumruklu ve tekmeli kavgasına dönüştü. Bu sırada AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yere düştü. HDP'lilerin yerdeki milletvekillerine vurduğu görüldü. Toplantı salonundaki dev ekran da yaşanan arbede sırasında kırıldı.

Öte yandan HDP'li kadın milletvekilleri de ellerindeki su şişelerini ve dosyaları Adalet Bakanı Bozdağ'a, fırlattı.

YORUMLAR 47
  • cevdet 7 yıl önce Şikayet Et
    hdp denilen vekiller mutlaka cezalandırılmalı şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı...
    Cevapla
  • ceddi osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle hapis korkusunun verdigi içgüdüsel tepkiler bunlar Yoksa iki sandalye için filan değil
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    HDP'nin son çırpınışları.
    Cevapla
  • Anlaşıldı 7 yıl önce Şikayet Et
    Öküz ölmüş artık! Anlayamadığım: hani buradaki çoğunluğa göre " chp=hdp= mhp" idi ama ; durum sanki biraz farklı ???
    Cevapla
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    yok aynı, teröristlerle savaşmak yine bize kaldı
    Cevapla
  • asilkan 7 yıl önce Şikayet Et
    kişi kendinden bilir işi eşkıyalar zanediyorlarki herkes eşkıya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı