Numan Kurtulmuş'tan Bursa açıklaması

Bursa'daki canlı bomba saldırısını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş terör örgütlerinin arkasındaki güçlere dikkat çekti.

Numan Kurtulmuş'tan Bursa açıklaması
Numan Kurtulmuş'tan Bursa açıklaması
GİRİŞ 28.04.2016 12:44 GÜNCELLEME 28.04.2016 12:44

'Beyoğlu Sohbetleri' isimli programda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Maalesef bugün İslam adına ortaya çıkıp, çok açık bir şekilde İslam’ı son derece kötü temsil eden, insanları öldüren, canlı bombalar kullanan, şehirleri işgal eden, insanlara hayatı dar eden ve bütün bunları yaparken de İslam’ın yüce adını kullanarak haksız bir şekilde bütün İslam dünyasını, 1,5 milyar Müslümanı idram eden bir anlayış var. Bu anlayışın elinde silahları var, bombaları var, hepimizin gördüğü son derece hain birtakım tuzaklar var. Ve, bunlardan birisini de bugün maalesef Bursa’da yaşadık. Çok şükür vatandaşlarımız bu meseleyi hafif yaralarla atlattılar. Ama şu ortaya çıkıyor ki, daha evvelki İstanbul saldırısı, Ankara saldırısı, birçok saldırılarla gördük ki çok rahatlıkla Allah’ın yüce adını kullanarak İslam’ın barışçıl değerlerini ayaklar altına atan birtakım organizasyonlar var” diye konuştu. 

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDAKİ GÜÇLER ÇEKİLSE...” 

Terör örgütlerinin arkasında siyasi desteklerin olduğunu belirten Kurtulmuş, “Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir terör örgütü arkasında bir siyasi destek yoksa, bir lojistik destek yoksa, bir istihbarat desteği yoksa, hatta silah ve ekonomik desteği yoksa bir gün bile kendi işini yapamaz. Şuanda terör örgütlerinin arkasındaki güçler çekilsinler bu örgütlerin tamamı bir haftada, 10 günde ne kadar gücü varsa onu yapar, ondan sonra tarih sahnesinden çekilirler. Geçmişte olduğu gibi. ASALA örgütünü hatırlatırım. Şimdi hanginiz ASALA’nın adını hatırlıyorsunuz. El-Kaide’nin işte bugünlerde adı çok az duyuluyor. Ya da Taliban’ın adı çok fazla duyuluyordu, şimdi adı az duyuluyor. Bütün bu örgütlerin siyasal anlamda bir kullanım tarihi var. O dolduğu zaman çöp tenekesine atıyorlar. Ama büyük bir medeniyetin torunları, çocukları, evladı ve bu fikre sahip olan, birlikte barış içerisinde yaşama kültürüne sahip olan özellikle Türkiye’nin insanlarına düşen, bizim bunları yeniden üreterek nasıl birbirimizi tolerans içerisinde, saygı ve sevgi içerisinde nasıl birbirimizi, tahammül değil, insan olarak herkesin bu dünyada var olma hakkı var. ” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor