'Ya milletvekili olun ya da terörist'

'Ya milletvekili olun ya da terörist'Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, HDP milletvekillerine seslenerek, “Ya milletvekili olun ya da terörist” dedi.

'Ya milletvekili olun ya da terörist'
'Ya milletvekili olun ya da terörist'
GİRİŞ 29.04.2016 17:47 GÜNCELLEME 29.04.2016 17:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Yukarı Nurşin Camisinde cuma namazını kıldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek burada partililerle bir araya geldi. AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetlere değinen Elitaş, bölgenin ve Van’ın PKK nedeniyle yeterince kalkınamadığını söyledi. PKK’nın Van’da yatırımlara engel olduğunu dile getiren Elitaş, şöyle konuştu:

“Maalesef terör örgütü, burada terör estirerek buranın gelişmesini, buranın büyümesini, buranın insanının iş bulmasını engelleyerek, sefalet içerisinde yaşamaya mahkum etmek gayretiyle o insanları korkutarak bu noktada iş adamlarını korkutmaya gayret ediyor. Sermaye ürkektir, kuş gibidir. Hangi tarlayı bulursa orada durur ama en ufak bir rahatsızlık hissederse kaçar gider. Üç beş çapulcunun buranın gelişmesini engelleme gayretlerine fırsat vermemeliyiz. Devlet olarak, hükümet olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Siz değerli teşkilat mensupları ve bu bölgeye sevdalı insanların cesaretle bu bölgede yatırım yapmalarını hep birlikte destek vermeli, teşvik etmeliyiz. Bu insanların ekmeklerini elinden alarak Kürt kardeşlerime zulüm ediyor. Kürtlerin hakkını savunuyorum derken Kürt kardeşlerime zulmeden bir terör örgütü ile karşı karşıyayız.”

"ÖDLERİ KOPUYOR"

HDP’li milletvekillerinin son iki gündür Türkiye Büyük Millet Meclisinde terör estirdiğini vurgulayan Elitaş, “İki gündür HDP’li milletvekilleri, TBMM’de terör estirmeye çalışıyor. Bundan 6 ay önce kendileri ile ilgili fezleke varken şov yapıp ‘Hadi bizim yargılanmamızın önünü açın’ diye şov yapan, efelik yapan HDP milletvekilleri her ne hikmetse anayasa değişikliğinde ödleri kopuyor. Bundan önce şov yapıyorlardı şimdi TBMM’de terör estiriyorlar. TBMM, konuşma yeridir, her türkü fikrin ifade edildiği yerdir" diye konuştu.

"İKİ İŞ BİR ARADA OLMAZ"

TBMM’de izin verilmeyecek tek şeyin terör olduğunu anlatan Elitaş, şunları söyledi:

"Bu milletin temsilcileri; TBMM’de terör estiren, PKK terör örgütünün temsilcisi gibi çalışan milletvekillerinin teröristliğine fırsat vermeyecektir. 1994’te bir milletvekilinin Kürtçe bir kelime söyledi diye milletvekilliğinin düşürüldüğü ve mahkum edildiği dönemi yaşadık. Ama bu gün böyle bir şey var mı? Senin dosyanda eğer korkacak bir şeyin yoksa, yargılanmaktan niye korkuyorsun? Bir milletvekili, terör örgütünün eştiği çukura, bodrumlarda teröristlere silah taşır mı? O milletvekilliği yapamaz, o milletvekili değildir. Ya milletvekilliğini bırakacak teröristlik yapacak, ya da teröristliği bırakacak milletvekilliği yapacak. İki iş bir arada olmaz. Milletvekili konuşarak derdini anlatır. Milletvekili terörist gibi davranamaz. Sen geleceksin bu milletin alın teriyle biriktirdiği vergisinden, kaynaklarından maaş alacaksın ama bu millete silah sıkacaksın, bu millete silah sıkan terör örgütüne destek olacaksın. İkisi bir arada olmaz.”

Konuşmalarında HDP’li milletvekillerine tavsiyelerde bulunan Bakan Elitaş, “TBMM’de pazartesi gününden itibaren görüşülecek Anayasa değişikliği teklifine HDP’li milletvekillerinin terörist gibi davranmayı bırakıp, artık meselelerini konuşarak gündeme getirmelerinin zamanı geldi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 4
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizde artik kabak tadi verdiniz, ya bunlari atin artik meclisten yada biz hepinizi birden atmasini biliriz....?
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda o dediğinizin ikiside var onlarda.
    Cevapla
  • EMEKLİ MEMUR 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan ; siz bu vatan hainlerinin daha ne olduğunu öğrenemediniz mi .? Dokunulmazlık konusunu pek ciddiye almayıp,devamlı ipe un serdiniz..İyice sizi oraya gönderenleri sinir delisi ettiniz..??? Onlar millet vekili değil teröristtir,bilmiyorsan bana inan ve öğren..?
    Cevapla
  • anKARA-pakistan 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş ya milletvekili olsunlar ya terörist olsunlar milletvekili-terörist olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...