O hakimden şikayetçi oldu

MHP genel başkan adayı Meral Akşener Sivas Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık’ı HSYK'ya şikayet etti.

O hakimden şikayetçi oldu
O hakimden şikayetçi oldu
GİRİŞ 03.05.2016 17:32 GÜNCELLEME 03.05.2016 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık’ı HSYK’ya şikayet etti.

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Sivas Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık’ı, “Çağrı heyetince MHP’ye yapılan olağanüstü kongre çağrısının tedbiren durdurulmasına” dair kararı usul ve yasaya ayrı olduğu gerekçesiyle HSYK’ya şikayet etti.

Meral Akşener’in şikayet dilekçesinde, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı verdikten sonra, bu dosyayla ilgili yerel mahkemece ve mahkemelerce dosyadan el çekilmiş olacağı, bu karar hakkında Hukuk Mahkemeleri Kanunu (HMK) ve hukukun genel ilkeleri uyarınca artık tehiri icra kararı verme yetkisinin yalnız ve yalnız Yargıtay’ın ilgili dairesine ait olacağı belirtildi. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı verme ve bu kararın uygulanmasını durdurma yetkisinin bulunmadığı kaydedildi. Dilekçede, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık’ın Yargıtay’ın yetkisini kullandığı ve yetki gasbıyla bu kararı tespit ettiği ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Golden 7 yıl önce Şikayet Et
    Olay MHP iç işi değil. Mhp yi ele geçirme operasyonu. Ülkücüler uyanık olmali.
    Cevapla
  • dahiliye 7 yıl önce Şikayet Et
    Akp bu sürecin dışında kalmalı . Gerçekten akp gibi bir partiye yakışmıyor. Akp bunlardan mi korkacak. Ak Parti böyle bir parti değildir. Mhp nin iç işlerine karşı alakadar olmasına anlam veremiyorum. Bırakın onlar kavga etsin biz hedefe doğru ilerleyelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı