Ak Partili Ünal: Yeni gelecek başbakan...

Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti'yi olağanüstü kongreye götüren süreci değerlendirdi.

Ak Partili Ünal: Yeni gelecek başbakan...
Ak Partili Ünal: Yeni gelecek başbakan...
GİRİŞ 06.05.2016 09:33 GÜNCELLEME 06.05.2016 13:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen vekiller arasında yer alan Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, görüşme sonrası Habertürk TV’de katıldığı programda gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. Partideki yeni dönem için “yumuşak geçiş” ifadesini kullanan Ünal, özetle şunları söyledi:

"KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİLDİ"

“Diğer partilerde göremeyeceğiniz bir değişim sürecini yaşıyoruz. Biz 21 ay boyunca hiçbir şeyi konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki meseleler konuşulmaz. Aile içindeki mahrem konular ama çok kolay geçmiş bir süre değildi. Sütliman bir süreç yaşamadık. 

"GÜÇ CUMHURBAŞKANI, GÜÇLÜ BAŞBAKAN OLMUYOR"

Sayın Başbakanımız da ifade etti, Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan’ demişti. Ama böyle olduğu zaman Türkiye’nin iyi idare edilmediğini gördük. Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakanın iyi sonuçlar doğurmadığını gördük. Cumhurbaşkanı ve başbakan ilişkileri hep sorunluydu. Birbirlerini çok iyi tanıyan iki isim buna rağmen görüş ayrılıkları ortaya koydu. Çok yumuşak bir geçiş gerçekleşti. Bu süreç Cumhurbaşkanımız tarafından yönetilmiş bir süreç değildir.”

"BUNDAN SONRA GELECEK BAŞBAKAN..."

“Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak” diyen Ünal, Erdoğan’ın daha etkin olacağını belirterek, “Fiili olarak oluşan durum bundan sonra da devam edecek. Türkiye açısından daha sağlıklı olacak” diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vekil kimsin bilmiyorum ama gereksiz açıklamalar yapmayın.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yanlış bir açıklamadır. Başbakan kim olursa olsun eksi bir profil ile başlayacak. Afedersin, sen profili düşük bir adam olduğundan başbakan yaptık mı denilecek. Böyle bir açıklama düşünülmeden yapılmış bir açıklamadır
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın vekil güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakanın iyi sonuçlar doğurmadığını gördük demiş, lakin biz halk olarak görmediki sorun burada zaten ekonomi iyi oylar artıyor, içinizden samimi bir dava adamıda çıkıp desinki sebep şu şu şu... seçmenin zekasıyla dalga geçip biz ne yaparsak kabul görür diyerek koyun yerine koymayın çıkıp sokağa bir bakın ortalık kaynıyor diğer partililerin seçmenlerine verecek cevap bulamıyoruz, sessiz atın çiftesi pek olur
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlık sistemimiz hayırlı olur inşallah.
    Cevapla
  • HHH 7 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf bir açıklama. Profili daha düşük ne demek. Bu makamda Türkiye temsil edilecek profilinin düşük olması daha mı iyi olacak ilginç ve gereksiz açıklamalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...