Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız bitmemiştir

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İstiklal Savaşı'nın bitmediğini belirtti "Yedi düvelle vermiş olduğumuz savaş halen bitmedi" dedi ve ekledi:

Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız bitmemiştir
Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız bitmemiştir
GİRİŞ 06.05.2016 18:14 GÜNCELLEME 06.05.2016 18:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yılmaz, "Eğer Ortadoğu'da haritalar hala belirlenmemişse, haritalar hala yeniden çiziliyorsa bilinki İstiklal Savaşımız bitmemiştir" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz özel uçakla bugün saat 10.00 sıralarında beraberinde AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram ile Erzincan'a geldi. Bakan Yılmaz, havalimanında Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, Emniyet Müdürü Doğan İnci, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Milli Savunma Bakanı daha sonra AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, terörle mücadele konusuna değindi. Bakan Yılmaz, Türkiye ekonomide iyi olmasın, bağımsız politika uygulamasın, dış politikada da bağımsız politika uygulamasın diye dış güçlerin oyununun olduğunu belirtti. Yılmaz, "İstiklal Savaşı hala bitmedi. Yedi düvelle vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Eğer Ortadoğu'da haritalar hala belirlenmemişse, haritalar hala yeniden çiziliyorsa bilinki İstiklal Savaşımız bitmemiştir" dedi.

Türkiye'nin bağımsız ekonomi, politika uygulamasına, bağımsız dış politika uygulamasına ve yükselmesinden rahatsız olanlar maşa kullandığına dikkat çeken Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İşte o piyonlar bu terör örgütünün adı bazen DEAŞ olur bazen PKK olur. Ama hepsi, hem insanlığın ortak düşmanıdır, hem de milletimizin ortak düşmanıdır. Terör örgütünün kazanma şansı yok ama zarar verme potansiyeli bulunuyor. Şimdi terör örgütünün zarar verme potansiyelini azaltmaya, yok etmeye çalışıyoruz. Yapar mıyız bunu? Hiç şüpheniz olmasın yaparız. Biz en yoksul dönemimizde yedi düvelle nasıl baş ettiysek şimdi bölgemizin lideriyiz. Sabır ateşin değdiği anda gösterdiğin tepkidir. Dolayısıyla milletlerin değerleri ölçüsü en zor zamanlarda gösterdiği tepkiyle anlaşılır. İşte terörle mücadelemizde bu aziz milletimiz 78 milyon insanımız birlik ve beraberlik refleksini gösterdi. Hem Güneydoğu'daki insanımız hem Marmara'daki hem Ege'deki hem Karadeniz'deki hem Doğu Anadolu, İç Anadolu, 78 milyon birdir kardeştir ve Anayasal vatandaşlık temelinde eşittir. İnşallah, Türkiye'yi daha iyi günlere 78 milyon el ele birlikte götüreceğiz. Dış güçlerin piyonu olanların adı ne olursa olsun bu ülkeden alabilecekleri hiçbir şey olmayacak. Bu ülkenin birliğini beraberliğini bozamayacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Onlar istiyorlar ki; biz birbirimize düşelim. Düşmeyeceğiz, daha çok birbirimize sarılacağız. Onlar istiyorlar ki; biz birbirimize yan gözle bakalım. Öyle bakmayacağız. Onlar istiyorlar ki; nefret dilini kullanalım. Yapmayacağız."
 
AK Parti'nin 22 Mayıs'ta aldığı kongre kararını da hatırlatan Bakan İsmet Yılmaz, "AK Parti bu milletin umudu sade bu milletin umudu değil mazlum milletlerin de umudu. Bu coğrafyada yaşayan herkesin umudu Gazzeli'nin de, Libya'da olanında, Kosava'da, Azerbaycan'da, Gürcistan'da, Çeçenistan'da olanın da umudu. Dolayısıyla bu mazlum milletlerin, halkların zor dönemlerde gözünü diktiği gördüğü, beklediği bir kapı var. O kapıyı her zaman güçlendirmek için AK Parti'yi dimdik ayakta tutmamız lazım. AK Parti'ye geçmişten daha çok sahip çıkmamız lazım. Artık bugün kırgınlıkların, küskünlüklerin olduğu zaman değil, yarına el ele omuz omuza Türkiye için, mazlum milletler için, mağdur mazlum ve masum halklar için bir arada birlik oranda olma zamanıdır" diye konuştu.
 
Bakan İsmet Yılmaz daha sonra Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ yerleşkesinde, Fersan Tekstil ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan 2 bin metrekare alana sahip, 4 bin kişilik caminin açılışını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Arif BİLGİN 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum... 30 yıldır dost bilinen (ABD, Almanya, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa, İran gibi) düşmanlarımız sayesinde verdiğimiz savaşlar bunun en bariz delilidir.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    İçerdeki hainlere neden dokunulmuyor? Neden herkes ağzının dolusu konuşuyor?Bunlar bu cesareti nereden alıyorlar? En çok üzüldüğüm, yıllarca adam bildiklerimizin pkk sempatizanı çıkması.
    Cevapla
  • MAHI 7 yıl önce Şikayet Et
    Dogru. Teroristler cehennemi boylayacak ins.
    Cevapla
  • arif gören 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece yedi düvel (devletler) ile savaşmıyoruz. İçerdeki satılmış ve hainler daha büyük bir tehlike. Unutmamak lâzım. Hırsız içerde olursa kapı kilit tutmazmış.
    Cevapla
  • Bahane 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayneen bakanım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi