CHP'de dokunulmazlık kavgası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dokunulmazlıklar konusunda referanduma gitmeme tavrına ilişkin konuştu.

CHP'de dokunulmazlık kavgası
CHP'de dokunulmazlık kavgası
GİRİŞ 24.05.2016 06:23 GÜNCELLEME 24.05.2016 09:52
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dokunulmazlıklar konusunda referanduma gitmeme tavrına ilişkin olarak, “Tavrımız çok netti. İlk turda 330’un altına düşer mi diye bekledik. Referanduma gitseydik, Türkiye’de ayrışma artacaktı” dedi. 

"TOPLANTIYI MAHVETTİNİZ"

Kılıçdaroğlu,  Antalya’da 13 saati aşan PM toplantısının kapanışında geniş bir değerlendirme yaptı. Alınan bilgilere göre, konuşan hemen herkesin dokunulmazlık oylamasını değerlendirmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Çok şükür toplantımızı dokunulmazlık toplantısına çevirdiniz, başka şeyleri de konuşacaktık” serzenişinde bulundu. Kılıçdaroğlu partinin tavrına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 

‘Taktik güttük’

“Tavrımız başından beri çok netti. İlk turda 330’un altına düşmesini bekledik, düşmeyince referandumun gerçekleşmemesi için bu yönde oy kullandık. Bu yönde bir taktik güttük. Hala 110 imza toplanmasına yönelik açıklamalar yapıyorsunuz. Böyle bir ihtimal yok. Elbette imza atabilirsiniz ancak imza attıktan sonra bu partide kalamazsınız, görüşünüz bu yöndeyse partide durmanızın bir anlamı yok. Arkadaşlarımız bireysel başvuru yapacak. Bu konuda Sezgin Tanrıkulu ve Akif Hamzaçebi bir taslak hazırlıyor. Ondan yararlanabilirsiniz.

‘Kendimizi ateşe attık’

‘CHP oylarıyla HDP’liler yargılanacak’ diye bir algı yaratılıyor. Ancak en çok fezleke benim hakkımda, en fazla fezlekesi bulunan milletvekili CHP’de. Dolayısıyla en çok etkilenecek parti CHP.  Kendimizi feda ettik, ateşe attık.

Milliyet

YORUMLAR 28
  • ALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Milletin Cumhurbaşkanını seçtiği gibi yüzde 75 civaında bir oy alırkarsa diye inanın korktular. Biteriz tükeniriz diye kendileri korktu ürktü. Keşke hayır vereydinizde ömrünüzün ve tarihin unutamayacağı dünyaya karşı bir ders olaylı. Sizi gayri bu millette hesaba alan yok. Kan emici sülükler. Sizin bu tavrınız bu milleti daha sağlam durmasını sağlıyor. Siz zehirlemeye çalıştıkca millet sizinle baş etmenin pan zehirini buldu. Hadi şim arkanıza baknadan yürüyün ancak varırsınız.
    Cevapla
  • hakan baykal 7 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK ABİLERİNİZDEN almış olduğunuz taktiklerbile işe yaramıyor ne yaparsanız yapın her attığınız adım ayağınıza dolaşıyor her kurduğunuz hesap kendinize dönüyor cenabı hak teala hazretleri bu milleti tekrardan sizin oyunlarınıza bırakmasın inşaallah.amin.
    Cevapla
  • Aslında 7 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki ateş ateş değil . Bir de cehennemdekini gor
    Cevapla
  • galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu edebiyatı geç. Türkiye yarışacak mis. Sen buna güç getireceğine inanılan bu ülkeyi bin parçaya böler son. İlk önce çık ka dökülür tehdidini savur, sonra çık bizim kanımızın dökmeden de. Bu millet bu edebiyatı tutmaz artık. Kime güvenliğin belli bakayım arkadan kaç alevi vatandaşımız senin peşine düşecek . Onu da söyleyin,hic
    Cevapla
  • Fedakarlık 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben yinede CHP lilere dokunulacağına inanmıyorum. Bu zevat kendimizi ateşe attık demeseydi inanırdım, bunlar kimse için kendini ateşe atmaz. Hep başkalarını yakarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var