Yeni Bakan'ın CV'si şaşırttı!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Faruk Özlü, yeni hükumette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

Yeni Bakan'ın CV'si şaşırttı!
Yeni Bakan'ın CV'si şaşırttı!
GİRİŞ 24.05.2016 12:48 GÜNCELLEME 25.05.2016 01:34
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

65. hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı seçilen Faruk Özlü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın önemli ve büyük bütün projelerinde çalıştı. Faruk Özlü Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

19.11.1962 yılında Düzce’de doğdu. Düzce Lisesi’ni müteakip Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Makina Mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

KARİYERİ

1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda Sözleşmeli Personel-Mühendis olarak görevlendirildi. Aynı kurumda sırasıyla Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcısı oldu. Müsteşar Vekilliği yaptı.

BÜYÜK PROJELERİN ADAMI

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın önemli ve büyük bütün projelerinde çalıştı. Uzman ve Proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi’nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı yapıldı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı.

GÖREV ALDIĞI PROJELERDEN BAZILARI

“Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı”, “A400M Nakliye Uçağı”, “F-35 Savaş Uçağı”, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri”, “M60 Tank Modernizasyonu”, “Yazılım ve Simülatörler”, “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri” görev aldığı projelerden bazıları olarak göze çarpıyor.

YORUMLAR 38
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yüzden Türkiyem ilerlemeye başladı çünkü vazifeye gelenlerin hepsi yerli Anadolu çocukları, evvelce baştakiler kendini batılı zannetmiş yalakalardan başkası değildi !
    Cevapla
  • erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı ugurlu olsun ALLAH cc yolunuzu açık eylesin düşmanlarımızın korkulu rüyası olsun
    Cevapla
  • Manisa'lı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle ya.
    Cevapla
  • Kudret ÇABUK 7 yıl önce Şikayet Et
    Düzceli olarak sayın Bakanımla gurur duyuyorum. en son Anavatan Partisi döneminde Milli Eğitim Bakanı olan Avni AKYOL (Allah rahmet eylesin) dan sonra bir Bakan daha verdik. Ülkemiz için hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Körfez 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye şaşıralım. CHP'den olsa şaşırırdık. Ak Parti de boş adamın ne işi var
    Cevapla
  • Gölgesiz 7 yıl önce Şikayet Et
    AK Parti'de gerçektende kalbi hizmet aşkıyla dolu insanlara yer vardır.
    Cevapla
  • remzi 7 yıl önce Şikayet Et
    hata CHP yi çaycılar yönetiyor
    Cevapla
  • HASAN 7 yıl önce Şikayet Et
    sana biraz karakter lazım
    Cevapla
  • rastgele... 7 yıl önce Şikayet Et
    agzina, yuregine saglik kardesim.
    Cevapla
  • yolcu 7 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!