Erdoğan'dan Avrupa'ya rest: Burası Türkiye!

BM Genel Sekreteri'yle ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin yeni kriterler dayatmasına sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.05.2016 17:52 GÜNCELLEME 25.05.2016 07:02
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, İstanbul'daki Dünya İnsani Zirvesi'nin kapanışında ortak basın toplantısı düzenledi.

G7 ÜLKELERİNİN, SAYIN ŞANSÖYLE DIŞINDA BURADA OLMAMALARI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR

Zirveye katılımla ilgili G7 ülkelerine göndermede bulunan Erdoğan "bütün gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, az önce Sayın Genel Sekreter'in ifade ettiği gibi G7 ülkelerinin, Sayın Şansölye dışında, burada olmayışı bana göre de üzüntü vericidir. Bunu G7 ülkelerinin yakın takibe alması gerekir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE LÜTUF BEKLEMİYOR, DÜRÜSTLÜK BEKLİYORUZ

AB ile yapılan vize muafiyeti görüşmelerine de değinen Erdoğan, AB'nin yeni kriterler öne sürmesine sert tepki göstererek "Türkiye lütuf beklemiyor ama dürüstlük bekliyoruz. Kriter konusu bir yere kadar çekllir. sonra siz düşünün deriz" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

BU BİR YERE KADAR ÇEKİLİR, SONRA SİZ DÜŞÜNÜN DERİZ!

Şu anda 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında, adım atılacaktı. Eğer şu anda bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar, dışişleri bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da ben çok açık, dün de söyledim kendilerine, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye.

YORUMLAR 88
  • 61 ts 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bizi bir yere layık göremez.Kimmiş Avrupa. Biz tarihin en şanlı milletyiz .Biz Avrupayı bir şeye layık görür veya görmeyiz . kimse Türkiye ile aşık atmaya kalkışmasın.
    Cevapla
  • kuzey 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan, liderlik gereği gayet iyi konuşmuş, herkese anladığı dilden...
    Cevapla
  • karaşafak 7 yıl önce Şikayet Et
    o kadarrrrrrrr
    Cevapla
  • Konyali 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana koca yurekli uzun reis sizin karsinizda kim var saniyorsunuz pis gavurlar reis size minnet etmez tek kelimeyle noktayi koyar seninleyiz sonuna kadar Rabbim seni basimizdan eksik etmesin Rabbim yar ve yardimcin olsun Allah senden binlerce kez razi olsun
    Cevapla
  • Asena 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek Kelime ile A D A M S I N
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler