Boyraz'dan Kılıçdaroğlu'na: İlla edep, illa edep

CHP grubunda Erdoğan'a yönelik çirkin slogana ses çıkarmayan Kılıçdaroğlu'na AK Partili Vekil Osman Boyraz'dan Yunus Emre'li tepki geldi.

Boyraz'dan Kılıçdaroğlu'na: İlla edep, illa edep
Boyraz'dan Kılıçdaroğlu'na: İlla edep, illa edep
GİRİŞ 24.05.2016 20:43 GÜNCELLEME 24.05.2016 20:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP'nin bugünkü Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı'na çirkin şekilde hakaret edilmiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu da bu hakarete sessiz kalmış ve eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'dan geldi. Boyraz, Yunus Emre'nin veciz sözleriyle Kılıçdaroğlu'na seslenerek "illa edep, illa edep" dedi. 

Osman Boyraz'ın açıklaması şu şekilde:

Siyaset, toplumsal temeli olan, toplumdan beslenen, topluma hizmet eden bir alandır. Siyasetçi ise, bütün gücünü toplumdan alan, toplumdan aldığı yetki ve güçle bu irade doğrultusunda içinden çıktığı topluma hizmet edendir.

Bugün itibariyle, yöneten ve yönetilen arasında ki dengenin en güzel şekilde kurulduğu sistemin adı demokrasidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları ise siyasi partilerdir.

İktidar partisinin topluma karşı görev ve sorumlulukları olduğu gibi muhalefet partilerinin de benzer sorumlulukları mevcuttur.

Muhalefet görevi yapan siyasal partilerin görevleri arasında iktidarın yanlışlarını dile getirmek, eleştirmek, siyasi denetim yapmak ve iktidara doğru yolu göstermektir.  Alternatif projeler, fikirler sunarak iyi bir iktidar alternatifi olduğunu göstermektir. Doğru yapılan işleri alkışlamak, yanlış yapılan işlerde ise denetim görevi üstlenerek toplumu bilinçlendirmektir.

Muhalefet siyaha beyaz deme sanatı ve yeri değildir. Küfür ve hakaret etme yeri hiç değildir. Bugün gücünü milletten alan Yüce Meclisin çatısı altında, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan partilerin seslerini, projelerini, toplumun sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatabilecekleri, halka duyurabilecekleri bir gündü.

Ancak ana muhalefetin kasetle gelen genel müdürü, 2010 yılından beri CHP Genel Başkanı olarak girdiği tüm seçimleri kaybetti. Milletin değerleri, halkın beklentileri, ülkenin gerçekleri, dünyanın gidişatı ve demokrasi kültüründen bihaber olan atanmış genel başkan, seçimlerden umudunu kesmiş olmalı ki kandan, darbeden, ölümden beslenerek ülkenin başına geçmek istiyor.

Eline uzatılan her mikrofonda, etrafına topladığı bir avuç edep ve ahlak yoksunu mahlûkların salyaları arasında, küfür ve hakaret dilini her geçen gün bir adım öne götürüyor. Bu konuda kabul etmek gerekir ki her geçen gün kendi kendini geçiyor. Bu gün yine gücünü milletten alan Yüce Meclisin çatısı altında CHP grup toplantısında “Tayyib’in…… Yıldıramaz bizleri" gibi edep ve ahlaktan nasibini almamış bir avuç güruh millete hakaret etme yarışına girmişler.

Hz.Mevlana “Eğer adem oğlunun edebi yoksa adem değildir. İnsan ile hayvan arasında ki fark edeptir.” diyerek bu edep yoksunlarına en güzel cevabı vermiş.

Biz de onun için diyoruz ki “it ürür ,kervan yürür”. Bu kervanı kimse durduramaz.

Biz kendilerini, millete ,millet iradesine saygıya davet ediyoruz. Biz kendilerini, ”eline,diline,beline” hakim olmaya davet ediyoruz.

Biz kendilerini demokrasi kültüründen nasiplenmeye davet ediyoruz.Biz kendilerini,Milletin yüksek bir teveccühü ile seçilmiş ,milletin gönlünde taht kurmuş, devletimizin Başı Sayın Cumhurbaşkanımıza saygıya davet ediyoruz.

Biz kendilerini, Sayın Cumhurbaşkanımıza milyonlarca oy vermiş bu ülkenin asıl sahibi milletimize saygıya davet ediyoruz. Biz kendilerine Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi tarihimize geçen “Siyasetin tek limanı vardır. O da ahlaktır”. Sözünü bir kez daha hatırlatıyoruz.

Biz kendilerini ,anadolunun manevi mimarlarından Yunus Emrenin “İlim meclisine girdim kıldım taleb İlim tâ geride kaldı, illâ Edeb illâ Edeb!” çağrısına kulak vermeye davet ediyoruz.

YORUMLAR 2
  • ayşe 7 yıl önce Şikayet Et
    chp diyor ki acaba kahvehane köşesinden oy çıkarır mıyım...............
    Cevapla
  • Heh 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık Sayın vekilimde bunlarda senin bu konuşmanı anlayacak kadar beyin yok zaten anlasalar bile onu uygulayacak kadar edep yok ahlak yok terbiye yok ama iyiki varlar iyiki oradalar iyiki bu kadar seviyesizler bunlara inanıp oy veren kesimde zaten bildiğiniz üzere elit kesim kendilerince para pul insanı insanlıktan çıkartır bunlar gibi mahlukat yapar böylelikle bir daha anlıyoruz ki ülkemizde muhalefet yapacak kapasitede siyasetçi yok muhalefet soytarılara kadar düşmüş yazık çook yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?