Yeni Bakan, Google'da en çok aranan isim oldu

Yeni kabinenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Google'da bugün en çok aranan isim oldu.

Yeni Bakan, Google'da en çok aranan isim oldu
Yeni Bakan, Google'da en çok aranan isim oldu
GİRİŞ 24.05.2016 22:52 GÜNCELLEME 24.05.2016 22:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

65. Hükümet'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya Google'da günün en çok aranan ismi oldu.

1981 doğumlu Kaya, kabinenin en genç bakanı konumunda. Yeni Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, bugün vatandaşlar tarafından en merak edilen isim oldu. 'Fatma Betül Sayan Kaya' Google'da en çok aranan kelimeler listesine girdi.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

İstanbul’da proje mühendisi olarak bir süre çalıştıktan sonra Amerika’nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi’nde lisansüstü çalışmalar yaptı.

2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti. İstanbul teşkilatlarında 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı. 5. Olağan Kongre ile AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25
Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 22 Mayıs 2016 tarihli kongrede AK Parti tarihli kongreden sonra bu görevinden ayrıldı. 65. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu.

Çocuk psikiyatrisi uzmanı Dr.İlyas Kaya ile evli olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın iki çocuğu var. Kaya, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

YORUMLAR 24
  • gercekci 7 yıl önce Şikayet Et
    siyasette böyle ehil insanlara ihtiyac yok mu kaldiki bu bayan bakan kardasimmm
    Cevapla
  • hatice 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah hayırlı olsun hepimize
    Cevapla
  • Şener ER 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen o kadar oku, sonra gir siyasete, yazık değil mi?
    Cevapla
  • caner 7 yıl önce Şikayet Et
    chp li içi geçmiş kokonalarda var mı böyle bilge bir kadın?
    Cevapla
  • ada 7 yıl önce Şikayet Et
    baya donanimli bir bakan yolu acik olsn ins basarili islere imza atar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu