İşte Başbakan'ın A takımındaki 3 kadın!

AK Parti'nin "A Takımı" olarak nitelendirilen Merkez Yürütme Kurulunda 3 kadın milletvekili yer aldı.

İşte Başbakan'ın A takımındaki 3 kadın!
İşte Başbakan'ın A takımındaki 3 kadın!
GİRİŞ 25.05.2016 13:55 GÜNCELLEME 25.05.2016 15:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı MYK üyeleri arasındaki 3 kadın genel başkan yardımcısı başarılarıyla dikkati çekiyor.

Nükket Hotar

3 Kasım 2002'deki genel seçimlerde AK Parti İzmir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti'nin 2003 yılında yapılan 1. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini son olağanüstü genel kurula kadar sürdüren Hotar, Binali Yıldırım'ın başbakanlığında da Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

Hotar, AK Parti Genel Başkanları ve Başbakanlar Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın da "A Takımı"nda yer almayı başardı.

Öznur Çalık

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer aldı.

2003 yılında partisinin ilk olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yapan Çalık, bu süre boyunca, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014'te ise AK Parti Halkla İlişkiler'den Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Çiğdem Karaaslan

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 1979 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi'nde "Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu" üzerine yüksek lisans tezini tamamladı. Akademik hayatına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimi ile devam etmektedir.

25. ve 26. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 5. Olağan Büyük Kongre ile Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

YORUMLAR 4
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. Çok iyi kadro şeçimi.
    Cevapla
  • Karayel 7 yıl önce Şikayet Et
    ben vatandaş olarak AKP den bir istirhamım var ya şu bizim bahçeliye kabinede deyilde AKP de bir sandalye verin adamcağız tuğrulu özlemiş
    Cevapla
  • Karayel 7 yıl önce Şikayet Et
    ben soruyorum sayın AKP milletvekillerine davutoğlu neden ayrıldı sebebi ne onun A takımı kötümüydü ben bilmek istiyorum
    Cevapla
  • Nae 7 yıl önce Şikayet Et
    Meclis çalışmıyordu gördün olaylara sessiz kalındı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız