Siyasette baş döndüren 28 gün!

65. Hükümet’in işbaşına gelmesini sağlayan 28 günlük süreçte baş döndüren bir trafik yaşandı.

Siyasette baş döndüren 28 gün!
Siyasette baş döndüren 28 gün!
GİRİŞ 26.05.2016 10:03 GÜNCELLEME 26.05.2016 10:04

27 Ağustos 2014’te Ak Parti Genel Başkanı olan ve 21 aya yakın görevde kalan Ahmet Davutoğlu, baş döndüren bir siyasi trafiğin ardından koltuğunu hafta sonunda Binali Yıldırım’a bıraktı. İşte bu süreçte adım adım yaşananlar...

29 Nisan: MKYK’da Davutoğlu’nun il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin alınması için imza toplandığı, bundan haberdar olan Davutoğlu’nun da Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Önergeyi engelleyemeyen Davutoğlu bununla yetinmedi ilk imzayı da kendi attı.

30 Nisan: “Pelikan Dosyası” adı verilen ve Davutoğlu’nun Erdoğan’ı devirme planı yaptığı iddia edilen yazı Gündem yarattı.

2 Mayıs: Erdoğan, Beştepe’de Bakanlar Kurulu’nu topladı.

3 Mayıs: Davutoğlu, en kısa grup toplantılarından birine imza attı ve “Nefsimi ayaklar altına alırım, her makamı elimin tersiyle iterim” dedi.

4 Mayıs: Perşembe günleri gerçekleşen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi bir gün öne alındı. Davutoğlu, akşam saatlerinde Erdoğan ile görüştü. Davutoğlu’nun Erdoğan ile görüşmesinden sonra kongre kararı aldığı kulislere yansıdı.

5 Mayıs: MYK’yı toplayan Davutoğlu, 22 Mayıs’ta kongre kararı aldığını açıkladı. 

8-16 Mayıs: Davutoğlu, veda ziyaretlerine başladı. Ak Parti’de il başkanları, vekiller ve kurucular ile temayül yoklamasına başladı.

17 Mayıs: Davutoğlu, dokunulmazlık oylamasında Başbakan koltuğu yerine Genel Kurul’da vekillerin arasında oturmayı tercih etti.

19 Mayıs: Ak Parti, genel başkan adayını Binali Yıldırım olarak açıkladı. Yıldırım teşekkür konuşmasının ardından Diyarbakır’a gitti.

22 Mayıs: Ak Parti’de gerçekleşen olağanüstü kongre ile Davutoğlu görevini bıraktı, Yıldırım genel başkan oldu. Davutoğlu, hükümetin istifasını da kongreden hemen sonra Erdoğan’a sundu. Erdoğan, yaklaşık yarım saat sonra Yıldırım’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi.

 24 Mayıs: Gece geç saatlerde ve Sabah Cumhurbaşkanı ile görüşen Yıldırım, 65. Hükümet’i açıkladı. Yıldırım, partisinde ilk grup toplantısı konuşmasını yaptı. Davutoğlu’ndan görevi alan Yıldırım, partisinin yeni MYK’sını açıkladı. Yıldırım, daha sonra Meclis’e geçerek hükümet programını okudu. Akşam da partisinin yeni MYK’sını topladı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi