Yeneroğlu: Umarım malum kişi özür diler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Semiha Yıldırım'ın aşağılık bir yaklaşıma maruz kaldığını belirtti.

Yeneroğlu: Umarım malum kişi özür diler
Yeneroğlu: Umarım malum kişi özür diler
GİRİŞ 27.05.2016 00:48 GÜNCELLEME 27.05.2016 10:11
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın aşağılık bir yaklaşıma maruz kaldığını, onun nezdinde milyonlarca kadının rencide edildiğini belirtti.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Semiha Yıldırım hakkında seviyesiz ve terbiyeden yoksun bir açıklama yapıldığını ifade ederek, milyonlarca kadını rencide eden bu terbiyeden yoksun davranışın, toplumsal barış adına kaygı verici olduğunu savundu.

"MALUM KİŞİ"NİN ÖZÜR DİLEMESİNİ ÜMİT EDİYORUM

Açıklamasında isim vermeyen Yeneroğlu, "malum kişi"yi kınayarak, Semiha Yıldırım'dan kamuoyu önünde özür dileyeceğini ümit ettiğini kaydetti.

"Semiha Yıldırım hanımefendi maalesef aşağılık bir yaklaşıma maruz kalmış, onun nezdinde milyonlarca kadın rencide edilmiştir." diyen Yeneroğlu, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

"MİLYONLARCA KADINI RENCİDE ETTİ"

"Bu terbiyeden yoksun davranışı esefle kınıyorum. Geçmişte ülkemizde sıklıkla görülen insanların dış görünüşüyle alay etme zihniyetinin kalıntılarının bu olayla birlikte tekrar ortaya çıkması, birilerinin hala farklı yaşam tarzlarını bir türlü içine sindiremediğini göstermektedir. Bu kişiler, sözleriyle aşağılayıcı bilinç altlarını dışa vurmuş, iç dünyalarında besledikleri ön yargıyı deşifre etmişlerdir. Yüzyıllardır bu topraklarda var olan kadını sembolize eden bir hanımefendiye yapılan bu terbiyeden yoksun davranış, bu kişilerin hangi ülkede yaşadığı sorusunu akla getirmektedir. Tam da millete yabancılaşmış jakoben anlayışın ülkemizde aşılmaya başlandığını düşünürken, insan onurunu hiçe sayan böyle bir saygısızlığın vuku bulması, toplumsal barış adına kaygı vericidir. Özellikle de sanatçı olma iddiasında bulunan bir kişinin kendi toplumuyla barışık olmaması, bir kısım sanatçılarda, ülkemizde farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışın giderek kök salmasına ve karşılıklı saygının artmasına rağmen ötekileştirici zihniyetin devam ettiğini göstermektedir. İlgili kişinin Semiha Yıldırım Hanımefendi'den kamuoyunda özür dilemesi, en azından yaptığı hatanın vicdanen farkına vardığını gösteren bir adım olacaktır."

YORUMLAR 25
  • evren..... 7 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı OĞLANISIN biliyoruz
    Cevapla
  • Kirkor 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı inkar eden senin gibi lgbt oğlanlar , Beyoğlu Dolapdere çevresinde çok var, hatta CeHaPe ve terör partisi hdp tarafından parti üyesi olanlarda yok değil :)
    Cevapla
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Paralelci aysel otur yerine haddini bil
    Cevapla
  • Sezer 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin en büyük sorunu islam düşmanlari CHP ve HDPKK ikilisi!
    Cevapla
  • Aysel Ünaldı 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn Başbakanın Samsuna gidip toplantı yapması ve Eşinin tek başına oturtulması bir bayan olarak beni çok rencide etmiş ve üzmüştü O zaman rencide olmayan hanımefendi şimdi mi rencide oldu acaba
    Cevapla
  • Aysel Ünaldı 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek oturtulduğu zamanki anlayışın şimdi nerene kaçtı acaba
    Cevapla
  • Kadın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir osmanlı kadını.Meyve veren ağaç taşlanır. Boşverr bacım sen seviyesizleri kıskançlıkları dillerine vurmuş.Sibel Erarslan yazısında anlattı seni tanımayan da onunla tanıdı......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?