AK Partili Demiröz: Türkiye Başkanlık Sistemine...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, başkanlık sistemiyle ilgili, "Başkanlık sistemi fiilen başladı, statüye de uyduracağız" dedi.

AK Partili Demiröz: Türkiye Başkanlık Sistemine...
AK Partili Demiröz: Türkiye Başkanlık Sistemine...
GİRİŞ 27.05.2016 10:51 GÜNCELLEME 27.05.2016 10:51

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında ilki düzenlenen 'Bitlisliler Tanıtım Günleri'ne katıldı. Manisa Fuar Alanı'nda düzenlenen etkinliğe; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'ün yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ ve Recai Berber, Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, daire müdürleri ve çok sayıda Bitlisli katıldı. 

'Başkanlık sistemi fiilen başlamıştır'

Başkanlık sistemine ilişkin açıklamalar yapan Demiröz, "Türkiye'de Başkanlık sistemi fiilen başlamıştır. Şu anda fiili olarak Başkanlık sistemi var. Biz milletvekillerine düşen bundan sonra TBMM'de anayasayı statüye uydurmaktır. Bundan sonraki tek amacımız budur. Genel kurulda dokunulmazlıkların kaldırılması noktasındaki gibi destek alırsak bu da direk geçecek. Desteği alamasak referanduma gideriz. O da olmaz ise millete gideceğiz. Çünkü en iyi destekçimiz millettir. Ülkemizde fiilen başlayan başkanlık sisteminin kısa sürede anayasaya uygulanacağı ve darbe anayasasından kurtulacağımızı umuyorum. Bakanlar Kurulu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantısını yaptı. Bundan sonra da daha sık toplanacak. Şu an itibariyle partili bir cumhurbaşkanı sistemimizin oturduğunu görmekteyiz. Bize düşen üzerimize yapışan bu darbe anayasasından kurtulmak ve topluma uygun bir sistem uygulamak. Dünyada 106 ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bizim gibi parlamenter sistemlerle yönetilen ülkelere bakıldığı zaman iktidar olmak için yüzde 50 oy olması gerekiyor. Koalisyon, ülkeleri her zaman frenleyerek, yerinde saydırıyor. Atağa çıkmamız için koalisyon hükümetlerine mahkum olmamamız lazım" dedi. 

Son olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasına değinen Demiröz, "CHP, milletten korktuğu için 15-20 milletvekiliyle destek verdi. Bence uygun olanı oldu. Herkes yargı önüne çıksın. Aklanan gelsin görevini yapsın. Ülke bölünmez bir ülke. Bu ülkenin bölünmesine ve insanlarına kastedenler gerekli cezaya çarptırılsın" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı