Erdoğan: Bunlar ateist, zerdüşt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da toplu açılış törenin PKK için 'bunlar ateist, zerdüşt' ifadesini kullandı.

GİRİŞ 28.05.2016 14:43 GÜNCELLEME 28.05.2016 16:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da dev toplu açılış töreninde Diyarbakırlılara seslendi. Terör örgütü PKK'ya sert tepki gösteren Erdoğan örgütün camileri yaktığını söyleyerek 'Bunlar ateist, zerdüşt' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, PKK'nın silahları bırakma şeklinin toprağa gömme ve üstüne beton dökme şeklinde olabileceğini belirtti ve 'ya silah bırakırsınız ya da biz sizi bu topraklardan atarız' sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Açılışını yaptığımız 230 trilyon liralık bir yatırım olan Diyarbakır Havalimanı Terminal Binası'nın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 

Biz bütünleştirmek için varız. Diyarbakır yeni bir değişim, dönüşüm yaşıyor.

Terör örgütü öldürmekten başka ne yaptı. Kardeşlerim, bunlar öldürmek için var. Şehit etmek için var. Biz ise bu ülkede bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir.

''BUNLAR ATEİST, ZERDÜŞT''

Diyarbakır'a yaptığımız dersliklerin bir kısmı terör örgütlerin tarafından yakıldı yıkıldı. Camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar zedüşt. Bunlar ateist. Bunların içinde milletimin değerleriyle istizha (alay geçmek) edenler var.

20 km ötemizde Dürümlü mezraası var. Terör örgütleri burada 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatıp 16 Tanışık köylüsü vatandaşımızı öldürdüler.

''YA SİLAHLARI BIRAKIRLAR YA DA...''

PKK'nın desteklemiş olduğu parti PKK adına parlamentoda. Milletimiz bunlar vergilerimizle oradan maaş almamalıdır diyor.  Şimdi tutuştular yurt dışına kaçmaya çalışıyorlar.

Silah bırakacaksalar kuru kuru değil. Gömecek, betonlayacak ve koordinatlarını verecek. Olmadı mı? O zaman bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacak.

HDP Eş Başkanı sokağa çıkma çağrısı yaptı. 53 kişi öldü mü? Yasin Börü kardeşimiz öldü mü? Üzerinden geçtiler mi? Bunlarda vicdan diye bir şey yok. Er veya geç Azizün Züntikam olan Allah'tır. Bunlardan intikam alacaktır.

''ABD'Yİ KINIYORUM''

ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli gönderemez. Hala YPG'ye biz destek vermeye devam edeceğiz,  o PKK değildir diyenler lütfen gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz. Bizzat terör örgütüyle ilgili bütün belgeleri veriyoruz. Ama attıkları adımlar yanlış. 

Güvenlik güçlerimiz tarihe geçecek bir mücadele vererek örgütü hüsrana uğrattılar.

YORUMLAR 48
  • Ayran 7 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsın din birilerinin malı birde müslüman kişi başkasını dinsizlikle suçlayınca dinden çıkacağını biliyordur.Dinle kandırabileceğiniz Kürt kalmadı, birde Kürtler Türklerden çok önce müslümanlığa geçmiş bir topluluktur.İnsanları sürekli ötekileştirerek toplumsal barış nasıl sağlanacak.Yoksa bu ülkeye şeriat mı gelecek..
    Cevapla
  • dipnot 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne ehemmiyeti var once müslüman olmanın.. Müslüman olduktan sonra millet İslam adı altinda birlesir,türkü,kürdü,arabı aynı çatı altında kardeş olur. Bir ya da iki yıl sonra doğması kardeş oldugunuz gerceginde ehemmiyet arz etmez. Dinsizlik suçlamasina gelince; yapilan zulüm ancak kalpleri vicdanları sönenlerin yapabilecegi dehşette. O halde imansiz yani nursuz bir kalpte camilere yapilan saldirilarda imandan islamdan hisselerinin olmadigi acikca gorunuyor. Ben vanliyim,kürtlere dinsiz demiyor asıl siz çarpıtmain. Söylediklerimi anlayın ya da anlamayın fark etmez,hakikat tarih sayfalarında haykıracaktır.. Terörün dini milleti yoktur..
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurum trafik sigortasında halkı resmen soyuyorlar! bu vurguna dur deyin?! yoksa halk Ak partiye küsecek!!!
    Cevapla
  • eymen ali 7 yıl önce Şikayet Et
    müslüman kürt halkı inşallah en kısa zamanda kıblesi olmayan oluşumları tarih çöplüğüne atar;Türk olsun,Kürt olsun,Arap olsun aynı kıblenin kardeşleriyiz.!!
    Cevapla
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun erdoğan reise gerekirse vatandaşlıktan atarız mesajınıda vermiş adamsın reis...
    Cevapla
  • sadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet bunlar marksist stalinist leninist ataistler.Amaclari Kizil komunist kürdistandir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı