Bakan Kılıç'tan CHP'ye: Edepli olun!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı aleyhine atılan sloganlara tepki gösterdi.

Bakan Kılıç'tan CHP'ye: Edepli olun!
Bakan Kılıç'tan CHP'ye: Edepli olun!
GİRİŞ 28.05.2016 14:40 GÜNCELLEME 28.05.2016 14:40

AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 64. İlçe Danışma Toplantısı Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, yönetim kurulu ve çok sayıda partili katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, partinin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. İlçe Başkanı Doğan’ın ardından konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçede yapılan yatırımları ve yapımı süren çalışmaları anlattı.

Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Teşkilatlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde görevimizi yapmakla mükellefiz. Biz bu davanın neferleriyiz. Hepimizin bildiği gibi seçimlerde her kadememiz kendi üzerine düşen görevi yaptı. Peki, neden yaptı? Memleketimizin bekasının sağlanması için yaptılar. Bizler hep bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bu bilinç ile hareket ettiğimiz müddetçe makamla, başka işimiz olmaz. Sadece davamızla işimiz olur. Makam sevdasına düştüğümüzde hata yaparız. Makamlar gelip geçicidir. Bu şekilde davranıp hareket edersek, başarılı oluruz” diye konuştu.

“BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU”

Göksel’in ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç konuşmasında muhalefet partilerinin tutumunu eleştirdi. Dokunulmazlıklar konusunda, AK Parti’nin duruşunun belli olduğunu belirten Bakan Kılıç, “Burada anamuhalefet partisinin tutumunu da hatırlatmamız lazım. Unutmamız lazım. ‘Önce destek vereceğiz, sonra vermeyeceğiz, sonra versek mi acaba?’ Sonra Meclis’te ne yapıyorsunuz? Bu tarzda Meclis’te çok ilginç şeyler yaşandı. Bizi bir takım şeylerle suçladılar. Bizim duruşumuz belli. Siz ne yapıyorsunuz onu söyleyin önce. Bizim AK Parti olarak, grup olarak duruşumuz belli. Biz bir şey saklamıyoruz. Ama onların saklayacakları bir şey var ki başka yerlere dikkat çekmeye çalışıyorlar. Meclisimizde Milliyetçi Hareket Partisi’nin de desteği ile bizim grubumuzun kararlılığıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de son oylamada vicdanına ses veren milletvekilleri ile bütün milletvekillerinin mevcut dokunulmazlıklarının bu fezlekeler üzerinden kaldırılması kararı verildi. Şimdi ben asıl karar verildikten sonra, oylama yapıldıktan sonra bu HDP’li vekillerin tutumunu çok ilginç buluyorum. Seçim dönemi başladığında ne diyordu onların deyimiyle eş başkanları. Ne diyordu? ‘Dokunulmazlıklarımızı kaldırın. Biz bu dokunulmazlık zırhının altında, bu dokunulmazlığın arkasında durmak için burada değiliz’ diyordu. ‘Getirin dosyaları hepsini kaldıralım’ diyordu. Bugün kaldırdık. Sonra ne yaptılar? Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaparak, o dokunulmazlıkların kaldırılmaması için başvuru yaptılar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu derler ya! Ama işte bunlar da onurlu bir duruş olmadığından dolayı, bunları yaşıyoruz. Dokunulmazlığın kaldırılması kendi söylemiydi. Kaldırdık, kaldırınca da ‘biz bunu istiyoruz neden kaldırdınız’ diyerek Anayasa Mahkemesi’ne başvuru da bulunuyorlar. Milletimiz bunu zamanı ve yeri geldiğinde en iyi şekilde değerlendirecektir. Çünkü demokrasilerde kararı verecek olan millettir. Biz hep milletle beraber olduk. Milletle iç içe olduk. Millet ile bu yolu yürüdük. Dolayısıyla da hiçbir zaman farklı noktalarda düşüncemiz olmadı” ifadelerini kullandı.

“EDEPLİ OLUN”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hareket içerikli sloganlara tepki gösteren Bakan Çağatay Kılıç şunları söyledi: “Anamuhalefet partisinin grup toplantısında, nedense bazı medya organları bunu görmedi. İnternette fazla ortaya çıkmadı. Bakın ben söylüyorum. Bu hafta grup toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye’nin anamuhalefet partisinin grup toplantısı salonunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren slogan atılmıştır. Ve onun yol arkadaşlarına da hareket içerikli slogan atmışlardır. Anamuhalefet partisinin genel başkanı da kürsüdeyken bu sloganlar atılmıştır. Bu nasıl bir otoriter bir Türkiye’dir ki, siz gidiyorsunuz Meclis’te anamuhalefet partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanımıza ve yol arkadaşlarına ağza alınmayacak hakaretler ediyorsunuz, sonra ülkenin Cumhurbaşkanı’na otoriterlikle hitapta bulunuyorsunuz. Siz önce edebinizi, adabınızı takının, edepli olun. Ne bu teşkilat, ne AK Parti’ye gönül verenler ne de oy verenler kusura bakmayın size o sözlerinizin cevabını verecektir.”

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti’ye yeni üye olan partililere rozetleri takıldı. Rozet takılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilirken, Bakan Kılıç’a AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı tarafından Çarşamba Tarihi Köprüsü’nden oluşan rölyef çalışması hediye edildi.

Program daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak