65. Hükümet güvenoyu aldı!

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet, Meclis Genel Kurulu'nda düzenlenen oturumda 315 oyla güvenoyu aldı.

GİRİŞ 29.05.2016 11:29 GÜNCELLEME 29.05.2016 13:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış


Meclis Genel Kurulu, bugün AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili güven oylaması için toplandı.

138 RET, 315 EVET

Ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman, milletvekillerine güven oylaması için 5 dakika süre verdi.

Elektronik ortamda yapılan oylamanın tamamlanmasının ardından sonuçlar, İsmail Kahraman tarafından açıklandı.

Buna göre, Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, 315 oyla güvenoyu aldı.

Kullanılan 453 oydan 138'i ise ret yönünde kullanıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'e verilen güvenoyları sonrası Meclis kürsüsünden kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Yıldırım'ın konuşması şöyle:

"Yüce Meclis'in hepimize gösterdiği güven için şükranlarımı suuyorum. 65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Görevi devraldığım 64. Hükümet'e de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhafelet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştiri ve önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bütün uyarılar, eleştiriler, öneriler bizim için yol göstericidir. Daha doğru işler yapmamız için yardımcı olacaktır. 

AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir. Demokrasimizi, insan hak ve hürriyetlerini geliştireceğiz, milletimizin kardeşliğinin, birliğinin daim olması için gece gündüz çalışacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Güvenoyu alan 65. Hükümet'in üyeleri ve başkanı olarak duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum."

Güven oylamasının ardından hükümet Anıtkabir'i ziyaret etti.



Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladıktan sonra Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 65'incü Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Milletimizin iradesiyle Türkiye'yi yönetme görevini üstlenmiş Cumhuriyet Hükümeti olarak ülkemizi yüceltmeye, büyütmeye, milletimizin itibarını artırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirmenin verdiği güven, şevk ve heyecanla ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış, huzur, refah içinde yaşadığı itibarlı bir Türkiye içindir. Türkiye'yi kardeşlik, dayanışma, birlik ve bütünlük üzerinde güçlendirmenin, demokratik standartları ileri seviyelere ulaştırmanın mücadelesini sürdüreceğiz. Ortak hedefimiz ülkemizi dünyanın en saygın ve en güçlü ülkelerinden biri kılmaktır. Bu vesileyle sizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."

YORUMLAR 13
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Yollarını Ve Ülkemizin Yolunu Açık Etsin Başarılar
    Cevapla
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayirli islerinizde muvaffak eylesin ins..
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    CHPnin kulağı bu cümleye alışmıştır artık { kabul edenler etmeyenler kabul edilmiştir } düşününki 1950 yılından beri böyle,kaç defa duydular bilmiyorum ama rüyalarınada giriyordur zahar ?
    Cevapla
  • Demokrasi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin ve Turkiyenin gelecegi icin acilen yuksek ates gucune sahip 3000 - 6000 km menzilli balistik fuzeler uretmemiz gerekiyor
    Cevapla
  • bay x 7 yıl önce Şikayet Et
    tmm
    Cevapla
  • Turkmenler 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin çok acil olarak yuksek teknoloji ve ates gucune sahip savunma silahlari uretmesi gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?