Kılıçdaroğlu'na tepki: Bunlar diktatör cümleleri

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'na tepki: Bunlar diktatör cümleleri
Kılıçdaroğlu'na tepki: Bunlar diktatör cümleleri
GİRİŞ 31.05.2016 16:44 GÜNCELLEME 31.05.2016 16:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı olduktan sonra ilk kez memleketine gelen Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KARAR VERECEK OLAN MİLLETTİR

Bir soru üzerine başkanlık konusuna da değinen Başbakan Yardımcısı Canikli, “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Başkanlık ancak kan dökülerek gelir’ anlamına gelen açıklamasına gelince onun kararını verecek olan millettir. Kılıçdaroğlu’nun ya da bir başkasının bunu ne engellemesi mümkün ne de bu şekilde bir yöntemle geciktirmesi ya da korkutması mümkün” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN CÜMLELERİ DİKTATÖR CÜMLELERİ

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının hiçbir şekilde demokratik bir hukuk devleti ve uygulaması mantığıyla bağdaşmadığını kaydeden Canikli şunları söyledi:

Böyle bir mantık ve anlayış sadece totaliter ve faşist rejimlerde diktatör kişiler tarafından ifade edilebilecek cümlelerdir.Konuştuğumuz tabi bir sistem sorunudur, onunda kararını millet adına önce TBMM karar verir, daha sonra milletimizin de onayını aldıktan sonra böyle bir kararın karşısında kimse duramaz. Bu karar uygulanır ve milletimizin takdir ettiği sistem hayata geçirilir. Herkeste buna kuzu kuzu uymak zorundadır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki açıklamaları gerçekten talihsizliktir. ”

YORUMLAR 2
  • pover 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya başkan adam olana cevap verin. böyle lüzümsuzları dikkate almayın boş boş konuşuyor kendiside ne konuştuğunu bilmeyen zavallılardan
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu emirleri almanyadaki Alevi federasyonundan alıyor, bu günkü gezi kutlamasınıda !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı