'Operasyonlar sona erdi, sıra ikinci adımda'

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'da operasyonların sona erdiği ve terörle mücadelede 2. adımın başladığını açıkladı.

GİRİŞ 21.06.2016 11:49 GÜNCELLEME 21.06.2016 14:38
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'da sona eren operasyonların ardından atılacak adımları anlattı. Devletten aldıkları parayı terör örgütlerine aktaran belediyelerden hesap soracaklarını söyleyen Başbakan bölgede yaşayan gençlere ise büyük bir müjde verdi. Operasyon sonrası fiziki ve sosyal yenilenme olarak atılacak iki temel adım ile hem PKK'nın yakıp yıktığı yerleşim yerleri yeniden inşa edilecek hem de bölgede devlet tarafından kurulacak fabrikalar ile gençlerin işsizlik sorunu son bulacak.

İşte o konuşmadan satır başları

Dün Elazığ'da hemzemin geçit yerine herhangi başka bir yerden geçmeye çalışırken kaza yapan minibüsteki 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor. İnsan hatasını ortadan kaldıracak makine henüz icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Önümüzde bayram var, kaymak gibi yollar yaptık, yolları yaptık hayatları birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun. Bu kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

AK PARTİ TÜRKİYE PARTİSİDİR

Hükümetimizi kurulalı yarın bir ay olacak. Daha önceki hükümetlerdeki gibi ilk amacımız demokrasimizi geliştirmek. Bu dönemde hükümetimiz ve bütün kurumlarımız heyecanla Türkiye'yi daha büyütmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edecek. AK Parti bir Türkiye partisidir. AK Parti ile ne kadar övünsek azdır.Geçtiğimiz hafta AK Parti'nin tüm kadroları ile bir iftarda bir araya geldik. AK Parti hareketinin bir erdemliler hareketi olduğu, bir vefa hareketi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Ankara'daki iftardan sonra İzmir'de şehit ve gazi aileleri ile iftarda bir araya geldik. 

GÜÇLÜ MİLLET GÜÇLÜ ORDU

Savunma sanayine son 14 yılda aktardığımız kaynak tam 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Tankımızı yapıyoruz, milli piyade tüfeğimizi yapıyoruz. Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20'den aldık bugün yüzde 60'ın üzerine çıkardık. İşte gelişen büyüyen Türkiye'nin geldiği nokta bu.Yerlileştirme yetmez, millileştirme de çok önemli Türkiye güçlendiği oranda dostlarına güven veriyor, düşmanlarına korku salıyor. Güçlü millet güçlü ordu ile mümkün olur.Türkiye güçlü bir ülke olmak zorunda. Çünkü çevremizde Türkiye'ye bel bağlamış, umut bağlamış bir çok ülke var.  Bizim kaderimiz, onların da kaderi

BAŞBAKAN'IN İLGİNÇ ANISI

Cuma günü okullar tatil oldu. Yavrularımız karnelerini aldı, güzel bir tatili hak etti. Öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak için benim de mezun olduğum okula gittik. Okuduğum okulu, mahalleyi görüp hemşehrilerimle çok güzel anlar yaşadım. O tarihleri düşündüm, büyükşehirdeki çocuklar arasında öğrenciliğin ne kadar zor olduğunu hissettim, yaşadım.Sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum.Ortaokulda okurken, son sınıfta öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum.

HAYATİ YAZICI BENZETMESİ

Sınava iki gün kala dediler ki müdür senin müraacat kağıdını vermedi. Gittim odasına. Sert mizaçlı, asık yüzlü bir adamdı müdürümüz, bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. Dedi ki "Sen öğretmen mi olacaksın?" Müsadenizle evet dedim. Kağıdı aldı yırttı attı, "Beni görmüyor musun? çık git" dedi. Bir kaç gün ağladım. Yani bizim planımızı o zaman öğretmenimiz değiştirdi. Öğretmen hakikaten çok önemli. Bütün öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Onları da unutmayalım dedik. pazar günü ilk defa 81 ilden gelen öğretmenlerimizi bir araya getirdik ve beraber iftar yaptık.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN FAZLA BÜYÜYEN 5 ÜLKE ARASINDA

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var. Türkiye 2016'nın ilk 4 ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardı. Türkiye büyüyor ama dünya ekonomileri küçülüyor. Bütün umut erici gelişmelerin arkasındaki sır iki kelimedir; Güven ve istikrar. Sağlam ve güçlü iradeyle 14 yılda Türkiye ekonomisin şaha kaldırdık.

EZBER BOZAN DÜZENLEMELER YAPIYORUZ

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemeler yapıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Gelir testi yüzünden, bir takım borçlar çıkarılıyor. Yaşlı, engelli bakım aylığı gibi ödemeler kesiliyor. Bu şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyor, bunu da Meclis'e getireceğiz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaşımız mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var?  Hükümet planımızı açıklarken demiştik ki, daha çok üreteceğiz ve daha adaletli paylaşacağız. Bakanlıklarımız bir araya geldi ve ekonomi koordinasyon kurulunda bir dizi karar aldık. Yakında bunları Meclis'e getireceğiz. Burada üreten, yatırım yapan, ihracatı artıran bir ekonomi gerçekleştireceğiz. Yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili ezber bozan düzenlemeler yapıyoruz. Yatırımcının ayağına resmen turkuaz halı seriyoruz.

ÇİFTÇİYE BÜYÜK MÜJDE

Tarım sektörü dünyada olduğu gibi Türkiye'de de stratejik sektör olmaya devam ediyor. Ülkeler çok gelişmiş olabilir, çok büyük buluşlar yapabilir ama beslenme ihtiyacı her zaman bnirincil ihtiyaç olarak kalacaktır. Biz daimea çiftçimizin ve üreticimizin yanında olduk. Bu sene biraz kuraklık olmasına rağmen çiftçimizin aleyhinde bir gelişme olursa Tarım bakanımız gerekeni yapacak. O yüzden çiftçimiz rahat olsun. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerde bir değişikliğe gideceğiz. Yılda iki sefer destek yapacağız ve toplu yapacağız. Aldıkları para bir işe yarasın, yoksa aldıkları para arada yok oluyor. Gübre ve yemde KDV'yi ortadan kaldırdık. Amonyum nitrat gübresini yasakladık. Maalesef katil PKK bu gübreleri kullanıyor.Tarımla ilgili hedeflerimiz büyük.

VATANDAŞ PKK'NIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ

Şunu cümle alem gördü: Türkiye terör belasından kurtulacak. Allah'a şükür ilçelerimizde derlerini aldılar. Vatandaşlarımız bunların çirkin yüzlerini gördü. Vatandaşlarımız artık devletinin yanında. Partimiz ve STK'lar ramazan boyunca bölge ile gönül köprüleri kurdu. Doğu ve batıyı birleştirdik.

BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ

Terörden sonra yapmamız gereken bir kaç şey var. İlk olarak teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız, bu kaynakları hileyle terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede bu yerel yöneticilerden hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA FABRİKA MÜJDESİ

Operasyonlar bitti şimdi ikinci adımı atıyoruz. Fiziki ve sosyal yenileme. Fiziki yenilenme ne, yakılan yıkılan her yeri yeniden yapıyoruz. Bu yetmez, gençlerimizi hayata bağlayacağız. Dağdan daha güzel bir hayat olduğunu onlara göstereceğiz. Doğu ve Güneydoğu'da cazibe merkezleri oluşturacağız. Burada fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Buradaki gençlerimize iş imkanı sunacağız.

KAPI KAPI DOLAŞIP TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDİYORLAR

Biz canla başla çalışırken terör destekçisi parti yurtdışında dolaşıp Türkiye'yi şikayet ediyor. Oyları onlar vermeyece, Türkiye'deki vatandaş verecek. Gel onların önüne çık. Tanışık köyüne giremedin, Cizre'ye giremedin. Vatandaş sizin gerçek yüzünüzü gördü.

YORUMLAR 22
  • Hasan e.y takilan 7 yıl önce Şikayet Et
    Prim sartini ve hizmet suresini dolduran ancak yasa takilanlarin durumlarinida ele almanizi bekliyoruz fazla primden dolayi her ay alacagimiz emekli maasi 3 tl dusuyor ya emekli edin veya fazla prime fazla maas verin
    Cevapla
  • Osmanlı38 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaa işini yavaştan alsak !!!!
    Cevapla
  • kürt ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    icraat icraat icraat istiyoruz.
    Cevapla
  • takip 7 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra bölgeye verdiğiniz her desteği, yardımı, yatırımı her kuruşuna kadar dikkatle takip edin. yine bazı maşaların eline geçmesine ve millete karşı kullanmalarına müsaade etmeyin.
    Cevapla
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    ssk emeklileri banka promosyonlarına ne oldu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü