Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz hediye

Orhan Gencebay ve beraberindeki sanatçıları kabul eden Erdoğan'a, sanatçılar tarafından sürpriz bir hediye verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz hediye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz hediye
GİRİŞ 22.06.2016 18:32 GÜNCELLEME 22.06.2016 18:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü besteci ve ses sanatçısı Orhan Gencebay ve beraberindeki sanatçıları kabul etti. Gencebay, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Sanatçılar ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iki plak hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP), Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) üyesi 10 sanatçı ve yapımcı ile bir araya geldi. Aralarında Orhan Gencebay, Ferhat Göçer ve Cengiz Erdem'in de bulunduğu isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

"TELİF HAKLARI İNSAN HAKLARI DEMEK"

Görüşmenin ardından Orhan Gencebay gazetecilere açıklamada bulundu. Gencebay, " Telif hakları demek insan hakları demektir. Telif alınmadığı zaman, sanatımız mutlaka öksüz kalacaktır. Bunu ifade etmeye çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda son derece duyarlı olduğu için anlayışla karşıladı ve bizi dinledi" dedi. 

FERHAT GÖÇER ANLATTI

Müzisyenlerin emeklilik ve sosyal sigortalarının güvence altına alınması ve çocuklarının da geleceğinin güven altına alınması için geçerli olan yasaların düzenlenmesiyle ilgili ricalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini söyleyen Sanatçı Ferhat Göçer de,
" Taleplerimizi ilettik. Desteklerini rica ettik. Sağolsun bizi uzun uzun dinledi"dedi.

Göçer,bakanların sık değişmesiyle bu konuda atılan adımların adeta suya yazı yazmak gibi kaldığını söyleyerek bu konuda da destek istediklerini aktardıklarını söyledi. 

PLAK HEDİYE ETTİLER

Sanatçıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'in plaklarını hediye ettikleri öğrenildi. Cumhurbaşkanının bu hediye karşılığında plakçaları olduğunu söyleyip memnuniyetini dile getirdiği de bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmenin ardından Tarabya Köşkü'nden ayrılarak resmi programları için Haliç Kongre Merkezi'ne geçti. 

YORUMLAR 3
  • sacma sapan 7 yıl önce Şikayet Et
    daha fuzel pahali bir hediye alamadinizmi adam ne yapsin sizin eskimis plaklarinizi
    Cevapla
  • OSMANLIYIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    orhan babayı severek dinleriz dünde bugünde
    Cevapla
  • hazım 7 yıl önce Şikayet Et
    dik dur eğilme , türkiye seninle .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...