HDP'lilere tepki: Yaptıkları ucuz kahramanlık!

Mustafa Şentop, ifade vermeye gitmeyen HDP'liler için “Yargıya direnerek itibar elde etmeye çalışıyorlar. Bu ucuz kahramanlık” dedi.

HDP'lilere tepki: Yaptıkları ucuz kahramanlık!
HDP'lilere tepki: Yaptıkları ucuz kahramanlık!
GİRİŞ 23.06.2016 09:32 GÜNCELLEME 23.06.2016 09:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Anayasa değişikliğiyle dokunulmazlığı kaldırılan miletvekillerinin fezlekelerinin ulaştığı savcılıklar harekete geçti. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan'ı ifadeye çağırdı. Ancak HDP'li vekiller ifade vermeye gitmedi.

Anayasa Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilinin vatandaştan bir farkı olmadığına dikkati çekerek, HDP'lilerin tavrını eleştirdi. Şentop, “Şahıslar vekil olmasaydı onlarla ilgili savcılık ve mahkeme ne işlem yapacaksa aynı işlemleri bu dosyalarla ilgili olarak da yapabilecek. Savcılık ifadesini alacak, gelmediği takdirde birtakım tedbirler düşünebilir. Sıkıntıları nedir onu anlamakta zorlanıyoruz. Bir taraftan biz suçu işlemedik diyor, diğer taraftan belediye başkanları, partilerinin diğer mensupları, milletvekili olmayanlar gidip normal vatandaş gibi yargılanma süreçlerine dahil oluyorlar. Bunlar hala imtiyazlı hallerini korumak istiyorlar” dedi.

UCUZ KAHRAMANLIK

Şentop, “Ucuz kahramanlık yapmak istiyorlar. İfade vermedikleri zaman yargılama sürecini sabote etmek, kendileri ile ilgili yakalama, tutuklama gibi bir takım kararların çıkmasını sağlamak için uğraşıyorlar. Siyaset yaparak elde edemedikleri itibarı yargı kararlarına, yargılama süreçlerine direnek elde etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • kobra 7 yıl önce Şikayet Et
    polis kulağından tutup tıpıştıpış getirmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Gıyabında yargılama yapılır.Sonuca da razı olurlar.Devletin adaletinden kaçılır mı?
    Cevapla
  • külyutmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    itibar.bunlarda mı.seve seve gidecekler.kaçış yok.efelenirken mangalda kül bırakmıyorlardı.ne oldu.yusuf yusuf oldunuz.devletin adaletine direnebilirsiniz ama ALLAHın adaletinden nasıl kaçacaksınız kırolar
    Cevapla
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    sonunuz geldi haçlı köpekleri. havlamalarınız boşa.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Savcı gel derse gelirler merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak