Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı personeline verdiği iftar yemeğinde konuştu.

GİRİŞ 29.06.2016 21:27 GÜNCELLEME 30.06.2016 00:49
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı personeline verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya tepkisini dile getiren Erdoğan, yine Türk polisinin suçlanmaya çalışıldığını vurgulayarak "ne yapsanız boş, terör örgütleri üzerinden bizi tedip edemeyeceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Terör eylemi kimden gelirse gelsin, Türkiye'yi köşeye sıkıştırma amacı taşıdığı açıktır.

Dünya hala yapmakta olduğumuz operasyonlarımızın sivil vatandaşlarımızı öldürmeye yönelik olduğunu düşünüyor.

Dün akşam çocuk, sivil, kadın demeden vatandaşlarımızı öldüren teröristler değil mi? Burada özellikle algı operasyonuyla polisimizi, askerlerimizi suçlu göstermeye çalışıyorlar.

NE YAPSANIZ BOŞ!

Terör örgütleri üzerinden bizi te'dib edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş! Türkiye'nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum. Burası Cumhurbaşkanlığı makamı.

Erdoğan, Zumer Suresi'yle seslendi! TIKLAYINIZ

Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz. İşte buyrun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor  Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı vermeyiz, teslim etmeyiz. Vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok.

PUTİN GÖRÜŞMESİ

Putin ile görüşmemiz önceden kararlaştırılmıştı. Gerçekten her iki ülke içinde çok faydalı bir görüşme yaptık.

Telefon görüşmesinde ilişkileri düzeltmek adına önemli bir adım attık. Sayın Putin'le G20 toplantısında görüşme kararı aldık.

İlk olarak turizm noktasındaki adımları hemen atalım kararını aldık. Kendileri bakanlar kuruluna başkanlık ederek gerekli talimatı verdiler. 

Verdikleri emek sebebiyle Sayın Putin'e ve mesai arkadaşlarına, buradaki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Türkiye olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım bu bilinmeliki karşılık milletlerin kazanımı adına bir adımdı. Kazan kazan politikasına göre bu adımları attık. Buralardaki hassasiyetimiz devam edecek. Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? Olay malum. Duruşumuzda o günden bugüne değişen olmadı. 3 başlık vardı. Bunun bir tanesi özürdü. Özürü Sayın Obama'nın yanında gerçekleştirdiler.

Olayı yaşayan benim. Sen neyi gördün neyi bildin. Söylemidiğim şeyleri söylemişim gibi gösterenler var. İkinci başlığımız tazminattı. 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk. Ama gövde gösterisi olsun diye yapmadık. İsrail'in sözü var. Türkiye üzerinden her türlü yardımın Gazze'ye girmesine izin verilecek.

YORUMLAR 52
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim düşündüğümüz her şeyi mutlaka devlet büyüklerimizde düşünmüştür. Böyle radikal kararlar alınmış ise vardır reisimizin bir bildiği elbet. Ben bunun arkasında Türkiye güney doğu sınırlarına konuşlanmasını istemediğimiz PYD gerçeğini görüyorum..
    Cevapla
  • trb 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani putin bitmişti iflas etmişti adam yine bizi çuvala koydu helal olsun.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten israil anlaşmayı bozalsa bizde bozarız ötesi yok suan acil filistine yardım gitmsi lazım müslümanlar güçlü bir ordu değilki git dagıt gel biraz sabırlı olun resi işini bilir kimse onu kırıcı olmasın eleştiri yaparken kimse kimseye hakaret etmesin nice şerde hayır nice hayırda şer olur
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Başka şekilde yorum yapamazsınız zaten. Ben şunu merak ediyorum İHH başkanı kameralar karşına çıkıp bir şeyler diyebilecek mi? Mümkün değil söyleyemez. Yoksa paralelci ilan edilir.
    Cevapla
  • acele 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş devleti sivil toplum örgürleri yö-ne-te-mez bitti......
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım ama şunu unuttun galiba, mavi marmara olayını kullanarak kaç seçim oy aldı. Buna ne diyeceksin. Şunu diyebilirsin siyaset bu yanar döner ......
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazdigim 3 veya 4 madde suriyeden gelenin yerinin degisiminde ve arandiginda yer tesbiti.ve sehir degisimi yaptiginda devlet kontrolunde degismis olmasidir.bunun getirisi teror onlmek.vergi kaybini onlemek is olanagi kapisi acmak. Hava alanina hastane zaten sarttir onu aizin planlamaniz gerekti.yeni hava alanina derhal hastane eklenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün