'AB kurucu ayarlarına dönmeli'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Londra'da katıldığı iftarda “AB oryantalist önyargılarını terkedip, kurucu ayarlarına geri dönmeli” dedi.

'AB kurucu ayarlarına dönmeli'
'AB kurucu ayarlarına dönmeli'
GİRİŞ 30.06.2016 14:59 GÜNCELLEME 01.07.2016 10:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere’deki Türk öğrencilere barınma ve öğrenim imkanı sağlayan Türken Vakfı Londra’da iftar verdi. İftar davetinde açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Türken Vakfının sağladığı desteklerle farklı alanlarda öğrenim gören öğrenciler bulunduğunu belirterek, vakfın İngiltere’de kurulmasının üzerinden bir yıl bile geçmeden gösterdiği başarıyı övdü.

Turan, Türkiye’nin artık dünyaya açılan sivil toplum kuruluşlarına sahip olduğunu, Türken Vakfının da buna bir örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Türken Vakfı iftarının konuklarının uluslararası niteliğine de dikkati çeken Turan, bunun, sığınmacılara kapısını kapatan ve İngiltere’nin ayrılması ile bölünme noktasına gelen Avrupa Birliği’ne de örnek olması gerektiğini söyledi.

DIŞLAYICI DEĞİL KAPSAYICI STRATEJİ

Turan, “AB büyük umutlarla ortaya konan bir proje. Fakat son dönemde AB içerisinde artan bir İslamofobi sorunu var. Gurur duyarak söylüyorum ülkem 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yaparken AB bunu bir mülteci sorunu olarak görüyor. AB kurucu değerlerini hatırlayıp, oryantalist ön yargılarını terkederek Türkiye’ye bakmak zorundadır. Dışlayıcı değil kapsayıcı bir stratejiye ihtiyaç var” dedi.

YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    abd rusya iranın ortak faaliyetleri çıkarları ab nin bütün fabrika ayarlarını bozdu . tabi ırkçılık islam vs. düşmanlığıda tuzu biberi oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer