Bozdağ’dan infaz koruma memurlarına müjde

Bakan Bozdağ,infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini öngören kanunun önümüzdeki yasama yılında görüşüleceğini açıkladı.

Bozdağ’dan infaz koruma memurlarına müjde
Bozdağ’dan infaz koruma memurlarına müjde
GİRİŞ 30.06.2016 16:10 GÜNCELLEME 30.06.2016 16:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Danıştay Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Adalet Bakanı Bozdağ, "Ceza infaz kurumlarında çalışan infaz koruma memurlarının durumuyla ilgili bildiğiniz gibi geçen yasama yılında bir kanun tasarısı hazırlandı. Cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınarak Adalet Bakanlığı’na verilmesi, infaz koruma memurlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını da içeriyordu. Genel Kurul’da önemli bir kısmı da görüşüldü. O arada kanun görüşmeleri ertelendi, kadük kaldı" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YASAMA YILINDA

Bakan Bozdağ, "Bakanlık olarak bu kanunu önümüzdeki yasama döneminde, daha doğrusu yasama yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeniden sevk etmeyi, dış güvenliği Adalet Bakanlığı’na almayı ve infaz koruma memurlarının özlük haklarını da iyileştirmeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yasama yılında bu adımı beraber atarız" diye konuştu.

KAPATILAN ADLİYELER AÇILMAYACAK

Bozdağ, iş sayısı düşük olduğu için kapatılan adliyelerle ilgili soru üzerine ise, "Adliyeler, geçmişte dosya sayıları, coğrafi yakınlıklar, uzaklıklar ve başka pek çok kriter dikkate alınarak kapatıldı. Şu ana kadar 146 adliye bir kapatıldı, daha sonra da 44 adliye ayrıca kapatıldı. Yani yaklaşık 200 adliye kapatılmış oldu. ’Yeniden adliyeleri açmayı düşünüyor musunuz?’ Bakanlık olarak, düşünmüyoruz yeni adliyeler açmayı. Benim ilimde 4 tane ilçenin adliyesi kapatıldı. İlk kapattığımız 146’lık grup içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçesi Güneysu Adliyesi de kapatıldı" cevabını verdi.

YORUMLAR 5
  • katip 7 yıl önce Şikayet Et
    katiplerin özlük haklarını da düzeltin ltfn.
    Cevapla
  • yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH en kısa zamanda 4/c'liler kadrosuna kavuşur.
    Cevapla
  • 65ugr 7 yıl önce Şikayet Et
    Insallah sayin bakanim insallah olur
    Cevapla
  • kaan 7 yıl önce Şikayet Et
    2023 Türkiyesine yakışan bir infaz anlayışın olmasını istiyorsan cte de çalışan personelleri düşünmek zorundasınız yoksa boş sözden ibaret bir konuşmadan öteye geçmez
    Cevapla
  • ka akıl 7 yıl önce Şikayet Et
    herkese her keseye var bize ni yoh bakan efendi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...