Başbakan Yıldırım canlı yayında konuştu

Başbakan Binali Yıldırım NTV canlı yayınında soruları cevapladı.

Başbakan Yıldırım canlı yayında konuştu
Başbakan Yıldırım canlı yayında konuştu
GİRİŞ 23.07.2016 23:04 GÜNCELLEME 24.07.2016 00:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"GEREKİRSE CANIMIZLA ÖDEYECEĞİZ" DEDİK

15 Temmuz gecesi çok uzun bir gece oldu. Aynı zamanda çok karanlık bir geceydi. Türk demokrasisi, milli irade adına, milletin geleceği adına uzun ve karanlık bir gece yaşadık. O gece olay meydana geldiği anda eşim, ben, yakım çalışma arkadaşlarım hemen kısa bir istişare ettik ve bu milletin emanetini yere düşürmeyeceğiz dedik. Gerekirse canımızla ödeyeceğiz ama asla ve asla bunlara pabuç bırakmayacağız.

CUMHURBAŞKANIMIZI ARADIK

Daha sonra bu düşüncemizi Cumhurbaşkanımızı aradık ve kendisinin de aynı kanaatte olduğunu gördük. Ve bir karar verdik Cumhurbaşkanımızla biz bunlarla mücadele ederiz ama güçlerimiz orantılı değil. Onlar devletin tankını, tüfeğini, uçağını gasp etmişler ve milletin üzerine acımasızca saldırıyor. Bizim elimizde tank yok, uçak yok, tüfek yok.

ONLARIN GÖREMEDİĞİ BİR GÜÇ VARDI

Bizim elimizde polis teşkilatımız var özel harekatçılarımız var. Ama onların göremediği bir güç daha vardı. O millet. Milletle savaş yapıpta galip olan dünyada görülmemiştir, hiçbir ülkede görülmemiştir. Bunlarla mücadele edeceğiz ama millete de haber edip meydanlara davet edeceğiz. Cumhurbaşkanımız da biz de ey ahali Türkiye büyük bir silahlı darbe girişimiyle karşı karşıyadır, iş başa düşmüştür herkes üstüne düşeni yapsın. Bu yetti zaten. Akın akın insanlar o bombalara, mermilere, tanklara meydan okuyarak, önüne durarak, üstüne çıkarak, benim bedenimden geçmeden geçemezsin diyerek meydanlara indi.

Abartılı bir koruma ekibim yok, abartıyı sevmiyorum.

BİZ KÖPRÜYÜ GEÇTİKTEN HEMEN SONRA KÖPRÜYÜ TUTTULAR

Yanımda yakın korumam var, arkada koruyucu arkadaşlar var. Biz köprüden geçtikten hemen sonra köprüyü tuttular. Genel değerlendirme bizim oradan geçeceğimiz hesap edilerek köprüye inilmiş. Yoksa köprünün ilk anda tutulması gereken bir hedef olması çok anlamlı değil. Ama orada o zamanlamayı tutturamadılar biz geçmiş olduk.

Tuzla’da konuta varınca zaten varmadan öğrendik bir gariplik olduğunu. Orada hemen Genelkurmay Başkanı'nı aradık telefonu çalıyor cevap vermiyor. İçişleri Bakanı'nı arıyoruz telefonu kapalı. Daha sonra öğrendik Erzurum’a gidiyormuş. Kimi arasak ses yok.

Bu sefer işin ciddi olduğu kanaati bizde hasıl oldu. Hemen bir kanaat oluşturup vatandaşlarımızla bunu paylaşmamız lazım. Hemen Ankara Valisi'ni aradım, Ankara Emniyet Müdürü'nü aradım, İstanbul Valisi'ni, İstanbul Emniyet Müdürü'nü aradım. Oradan aldığım bilgilerden sonra vardığım kanaat bu bir kalkışma ve Silahlı Kuvvetler içinde bir grubun işidir. Komuta kademesiyle onların iradesiyle bir ilgisi yok o iradenin dışında gelişen bir iştir.

YORUMLAR 1
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısada bir el atmak lazım cumhurbaşkanı yardım istedi ben açıklamasından onlarada bayağı sızmış gibi geldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!