Veysi Kaynak: İdam bu ülke için gereklidir

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'İdam milletimizin ortak talebi. Patron millettir biz o patronun talebini yerine getirmek zorundayız' dedi

Veysi Kaynak: İdam bu ülke için gereklidir
Veysi Kaynak: İdam bu ülke için gereklidir
GİRİŞ 24.07.2016 03:35 GÜNCELLEME 24.07.2016 03:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Kent Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap etti.

Darbe girişiminde, bölücü terör örgütüne karşı mücadele eden Özel Harekat Polis Merkezi'nin bombalanarak 47 şehidin verildiğini anımsatan Kaynak, "İnsan Allah'tan korkar. Bu polisleri bu millet, bu özel harekatçıları bu millet, kendisini teröristten korusun diye yetiştirdi" diye konuştu. Kaynak, orada hiçbir şeyden habersiz devlet için vatan için çalışan o polislerin tepesine bu milletin parasıyla alınan uçaklardan, helikopterlerden bombalar atıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin yapıldığı gece bütün riskleri alarak halkının yanına gittiğini vurgulayan Kaynak, "O Cumhurbaşkanı ne şapkasını alır gider ne paltosunu alıp gider. O Cumhurbaşkanı ne Yunan adasına kaçar ne canını kurtarma peşinde olur." ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SİLAHIMIZ AL BAYRAĞIMIZDIR

Bir Maraşlıya eğilmenin sadece rükuda yakıştığını, bir Maraşlının bir Türk evladının sadece rükudan başka bir yerde eğilmeyeceğini dile getiren Kaynak, şöyle konuştu: "Şimdi düşünün ki bu aklını beynini, mantığını, insafını, vicdanını ve her şeyini Pensilvanya'daki bir sapığa teslim etmiş güruh, Cumhurbaşkanını korkutacağını zannediyor öyle mi? Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın hesapları bütün hesaplara galip gelecektir ve galip gelmiştir. Yiğitçe ve mertçe meydana çıkan Cumhurbaşkanı, kendi milletine, kendi vatandaşına, kendi iradesini korumak için meydanlara çıkın çağrısı yaptı. İşte ondan sonra bu millet büyüklüğünü, Çanakkale'den 100 sene sonra bir kez daha ortaya koydu. Düşünün Türkiyemizin dört bir yanında sokağa çıkan milletimizin, vatandaşımızın elinde hangi silah vardı? İşte bu al bayrağımız. Bizim en büyük silahımız al bayrağımızdır. İnancımızdır, namusumuzdur, ortak değerlerimizdir. Bu al bayrakla kendi iradesine, kendi geleceğine, milletinin ikbaline ve istikbaline sahip çıkmaya çalışan bu milletin evlatlarına bu milletin tanklarıyla ateş edildi."

Kaynak, bir kez daha milletin iman gücünün, milletin kararlılığının, milletin basiretinin, o hainlerin ele geçirdiği tankı da topu da uçağı da helikopteri de yendiğini, bunun da milletin başarısı olduğunu vurguladı.

"Milletin üzerine tank mermisi atarken cesaret gösterenler bu milletin yargısının önüne çıkma cesaretini gösteremiyorlar. Bir kısmı Yunan adalarına bir kısmı da kız kardeşlerinin evindeki gardroplara saklanıyor. Hangi delikte olursa olsunlar. Onlara bu dünyada rahat ve huzur verirsek namerdiz." ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı Kaynak, bu harekete şerefli ordunun çoğunluğunun katılmadığını vurguladı.

ÜÇ BEŞ PARALELCİYE TESLİM EDECEK DEĞİLİZ

Devleti çapulculara ve paralelcilere teslim etmeyeceklerini dile getiren Kaynak, "Bu devleti kimsenin insafına bırakacak halimiz yok. Bu devlet bu topraklarda 1071'den beri kanı dökülen, şehit olan, o ecdadımızın emanetidir. Bundan sonra bu devleti üç beş çapulcuya üç beş haşhaşiye, üç beş paralelciye teslim edecek değiliz." diye konuştu.

Alanı dolduran binlerce vatandaşın "idam istiyoruz" talebi üzerine Kaynak, şöyle devam etti: "İdam milletimizin ortak talebi. Patron millettir biz o patronun talebini yerine getirmek zorundayız. Şahsen söylüyorum ki idam bu ülke için gereklidir. Etrafımızda bu kadar terörist varken, bu kadar çakal varken hiçbir vicdan taşımadan gencin, kadının, beraber dün vatan bekçiliği için silah arkadaşlığı yaptığı komutanının, polis kardeşinin üzerine bomba yağdıranların hakettikleri cezanın ben o (idam) olduğuna inanıyorum. Biz Avrupa ne der, Asya ne der, Amerika ne der bakmayız. Bizim için yönümüzü dönüp bakacağımız iki şey var. Bir millet biri Allah. Başka kim ne derse desin vız gelir tırıs gider."

OMUZ OMUZA VERİRİZ ASLA DEMOKRASİYİ YIKTIRMAYIZ

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ise hiçbir gücün bu birliği, bu beraberliği ve bu kardeşliği bozamayacağını söyledi.

Birlik beraberlik ve demokrasi vurgusu yapan Öztunç, "İsteyenler topuyla, tüfeğiyle, tankıyla ve uçağıyla gelsin ama siyasi görüşümüz ne olursa olsun hangi partili olursa olsun demokrasi için yan yana geliriz, el ele veririz, omuz omuza veririz asla demokrasiyi yıktırmayız." dedi.

Yarın Taksim'de yapacakları mitingi hatırlatan Öztunç, orada bir kez daha bir olacaklarını, iri olacaklarını, diri olacaklarını ve hep beraber Türkiye'yi yaşatacaklarını dile getirdi.

MHP İl Başkanı Süleyman Öner de 15 Temmuz'un Türk milletinin kalbine vurulan bir hançer olduğunu kaydetti.

Bugün burada parti ayrımı gözetmeksizin, siyasi veya dünya görüşü ne olursa olsun milli birlik ve beraberlik adına hep birlikte demokrasi için milli irade için toplandıklarını anlatan Öner, "Gerek yerli, gerek bölgesel gerekse de küresel güçler şunu iyi bilmeliler ki Türk milleti vatan, bayrak, din ve memleket meselesi olduğunda dün olduğu gibi bugün de yarın da tek vücut olmuştur, olmaya da devam edecektir." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İlker Çitil, İl Jandarma Komutanı Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, CHP İl Başkanı Esat Şengül, partilerin teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • sülomen 7 yıl önce Şikayet Et
    bu coğrafya da idam muhakkak gereklidir. Temizlik şart.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    İğdam isteriz.hemen.sözünüzden dönmeyin.üç beş çapulcu pkk ya diye deiey başımızan ne işler açtınız.bunlarda 3,5 çapulcu diyerek afife almayın.içinde abd ve satılmış pkk lı hinler çok.
    Cevapla
  • s.a 7 yıl önce Şikayet Et
    miletin ortak taleplerinden biriside 1921 de yürürlükten kaldırılan Allahın kanunlarının tekrar yyürülüğe girmesi, milletin özüne dönmesi ve özünde olan ile yönetilmesi.
    Cevapla
  • sadece 7 yıl önce Şikayet Et
    terör ve darbe suçları için getirilse bile inanılmaz bir rahatlama olur toplumda
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    terör, darbe,tecavüz, özellikle çocuk istismarı için idam
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen idam ülkemiz için gereklidir tek seçenektir kim ne derse desin idama karşı olanlar ülkemizin birliğini berberliğini ilerlemesini istemeyenlerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...