O gece Meclis'te ilginç diyalog

Darbe girişiminin olduğu gece Meclis'te bir milletvekilinin “Silah verin, kendimizi koruyalım” dediği öğrenildi.

O gece Meclis'te ilginç diyalog
O gece Meclis'te ilginç diyalog
GİRİŞ 24.07.2016 14:30 GÜNCELLEME 24.07.2016 14:30

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gece yarısı, hem siyasilerin, hem de milletvekillerinin yaşadıkları ilginç olaylar gün yüzüne çıkıyor. Darbe girişimi gecesi TBMM’ye gelen milletvekilleri, üst üste yaşanan bombalamanın ardından dışarıda neler olduğunu öğrenmeye çalıştılar. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, çevresinden aldığı bilgiyi milletvekillerine iletti ve “Bir tabur askerin Meclis’e doğru geldiğini ve saldırı düzenleneceğini” söyledi. 

ASILSIZ İSTİHBARAT

Milletvekilleri arasında şok etkisi yaratan bu sözlerden sonra kısa bir telaş yaşandı.TBMM çalışmadığı için sadece nöbetçi polislerin olduğu ve yeterli güç bulunmadığı değerlendirildi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Polisten silah isteyelim, buraya gelirlerse kendimizi ve Meclis’i savunalım” dedi. Polis müdürleriyle görüşmeyegitti. Ancak baskın olayı gerçekleşmeyince silah edinmelerine de gerek kalmadı.

'ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK'

O gece bazı bakan ve milletvekillerinin telefonla Başbakan Binali Yıldırım’a ulaştıkları belirtildi. Yıldırım’ın bakanlara, “Çankaya Köşkü’ne gidin ve oradan yönetin” derken, milletvekillerinin de Meclis’e gitmelerini istediği öğrenildi. Yıldırım’ın görüştüğü bazı isimlere, “Halkı havaalanı ve meydanlara yönlendirin, il örgütlerinizi harekete geçirin. Ölmek var, dönmek yok” dediği aktarıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi