Türkiye ve KKTC'den FETÖ'ye ortak tavır

Başbakan Binali Yıldırım ve KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün düzenledikleri basın toplantısında konuştu.

GİRİŞ 26.07.2016 12:01 GÜNCELLEME 26.07.2016 13:46

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ü resmi törenle karşıladı.

Başbakan Yıldırım ve Özgürgün, Çankaya Köşkü merdivenlerinde tokalaşarak basına poz verdi.


Törende, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da hazır bulundu.

Baş başa görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenleyen liderler gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Hüseyin Özgürgün, adada FETÖ'nün terör listesine alındığı ve bütün faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtirken, Kıbrıs'ta FETÖ'nün hiç bir faaliyetine göz yumulmayacağını söyledi.

İşte o konuşmadan satır başları

Başbakan Binali Yıldırım:

Sayın Özgürgün ve kabinesine başarılar diliyorum. Bizden bir ay önce göreve başladılar. Göreve hızlı başladılar, güzel çalışmalar yapıyorlar. Türkiye kalkındıkça büyüdükçe KKTC'de büyüyecek, kalkınacak. Gerek yapısal reformların hayata geçirilmesi gerek ekonominin canlandırılması ve bunlardanda önemlisi yıllardan beri adada devam eden sorunları çözecek ikili görüşmelerdeki kararlı tutumları için de ayrıca teşekkür ederim.

"TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI"

15 Temmuz Türkiye'nin demokrasi tarihine iki türlü yansıdı. Bir, hain darbe girişimcileri emellerine ulaşamadılar. İki, 15 Temmuz'da Türk milleti bir destan yazdı ve Türkiye'de demokrasiye ve iradeye başkomutan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere halkımızın asil duruşu ile bu alçakça girişimi bertaraf ettik.Olayın hemen arkasında malum Kıbrıs'ta 20 Temmuz anma programları vardı. Bununla ilgili de Türkiye dayanışmasını gösterdi ve Başbakan Yardımcımız Tuğrul Türkeş bey orada hazır bulundu. Onca karışıklığın içerisinde bunu da ihmal etmedik.

KIBRIS'TA BARIŞ İSTİYORUZ

Kıbrıs'ta çözüm olacak ama nasıl olacak? Her iki kesimin de hukukunu teminat altına alan bir formülden bahsediyoruz. Adil, eşit temsile dayalı bir çözüm olmalı. Bunu başından beri desteklemeye de devam ediyoruz. Mevcut durum sürdürülebilir değil. 
Biz barış istiyoruz, birlikte yaşamamanın verdiği enerjinin adanın büyümesine harcanmasını istiyoruz. Türkiye Kıbrıslı kardeşlerinin yanı başındadır.

Hüseyin Özgürgün:

Göreve başladığımız gün Türkiye'ye ziyaretimizin tarihini belirlemiştik. Biz bunu kardeşlerin buluşması olarak görüyoruz bu ziyareti. Bu sıcak karşıma için sayın Başbakan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi için mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk milletine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KKTC'NİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TÜRKİYE'DİR

Türkiye Cumhuriyeti dışında hiç bir ülke tarafından resmi olarak tanınmayan KKTC'nin en büyük destekçisi tabii ki de Türkiye'dir. İki ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesi her zaman ana hedeflerimizden olmuştur. Türkiye'nin güçlü ve sağlıklı olması bizim için her şeyden önemlidir. 

SU PROJESİ DÖNÜM NOKTASI

Su projesi Kıbrıs tarihinde bir dönüm noktasıdır. Adada  çok büyük sevinçle karşılanmıştır.Bu su sadece Türklere değil Kıbrıslı rumlara da bir barış suyu olarak verilecektir. Böyle bir projeyi ancak büyük bir devlet yapardı çok teşekkür ediyoruz

SORU-CEVAP

Kıbrıs'ta TSK'ya yönelik bir operasyon olacak mı? Yeni bir çılgın proje var mı?

Başbakan Yıldırım: Oradaki barış kuvvetleri ile ilgili bir proje yok. Çünkü onlar orada adanın güvenliğini çağlıyor. Diğer soru işçin de biz de her zaman proje vardır. Zamanı geldiğinde açıklarız.

FETÖ'ye yönelik Kıbrıs'ta bir operasyon olacak mı?

Hüseyin Özgürgün: Biz daha önce herhangi bir şekilde böyle bir tehlikenin, talebin olması veya o talebin bize ulaşması noktasında herhangi bir bilgi sahibi değildir. Biz, 21 Temmuz’da FETÖ’yü terör örgütü listesine dahil ettik ve bütün faaliyetlerini yasakladık. KKTC’de gerek güvenlik kuvvetleri komutanlığımız, gerekse polis genel müdürümüzle ben iki toplantı yaptım. Bu toplantılarda en küçük bir ihbarın bile, en küçük bir bilginin veya en küçük bir hareketin değerlendirilmesi konusunda mutabık kaldık. Hiçbir ipucunu gözden kaçırmadan, varsa böyle bir tespit yapılabilirse derhal müdahale yapılması konusunda gerek polisimiz, gerekse de güvenlik kuvvetleri komutanlığımız yetkilidir. Herhangi yasa dışı eyleme asla göz yummayız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı