'Fetullah Gülen'in iade edilmesi lazım'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. " dedi.

GİRİŞ 26.07.2016 13:37 GÜNCELLEME 26.07.2016 16:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığına gerçekleştirdiği taziye ziyareti sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen zirveye ilişkin değerlendirmesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yeni Anayasa" konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, dün yapılan görüşmenin demokrasi kültürünün gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu dile getirdi.

GÜLEN'İN İADE EDİLMESİ LAZIM

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından ABD'den terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesini istediği hatırlatılarak, düşüncelerinin sorulması üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor."

YORUMLAR 19
  • Fuzul 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika için en zor karar, hiç kıramayacağı adam istemiş fetö'yü. Bir de kızıp kılıcı çekerse, yandılar.
    Cevapla
  • aylin 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep fetullah diyor,fetö demedin gitti!
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö fetullahçı terör örgütü nün kısaltması. fetullah da onun elebaşının ismi
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    ey KILICTAROGLU bak ne dicem benim bildigim tüm SOL freksiyonlar aslinda bir ABD düsmani yaniliyormuyum ,sanmam neyse bak sende diyosun ki gülen teslim edilmeli sayet abd FETÖS ü teslim etmez ise TÜRKIYE genelinde tüm solculari abd elciliklerini abluka altina almak icin bir cagrida bulunacakmisin belki hükümet bu cesareti gösteremez abd ile ters düsmeme adina iste MUHALEFET sana yüregin varsa
    Cevapla
  • Volkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru bir şey bile söylese bile laf atıyorsunuz. Bazılarınızın içindeki kini dizginlemezse büyük günahlara kapılacağına üzülürüm. Adam ilk dakikadan itibaren duruşunu belli etti. Geçmişteki şeylere bakarsak herkes suçlu çıkar. İnsaflı olan biraz.
    Cevapla
  • saklama 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun bir korkusu var, suçluluk psikolojisiyle hareket ve açıklamalar yapıyor. Baykalın yerine nasıl geldiğiyle ilgili bir düşüncenin esiri olmuş olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma