Erdoğan'ın o gece ilk tepkisi: Dalga mı geçiyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ATV-A Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatttı.

Erdoğan'ın o gece ilk tepkisi: Dalga mı geçiyorsun
Erdoğan'ın o gece ilk tepkisi: Dalga mı geçiyorsun
GİRİŞ 30.07.2016 21:31 GÜNCELLEME 30.07.2016 23:15
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Demokrasi nöbetinde olanları selamlıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde demokrasi mücadelesini bu kadar şanlı veren başka bir ülke tanımadım. O akşam dört televizyon kanalına malum cep telefonuyla bağlandım. Hande Hanım ile ilk görüşmeyi yaptım. Dört kanala bağlantılarla birlikte tüm vatandaşları meydanlara, havalimanlarına davet edişimiz, halkımızın akın akın meydanlara yürüyüşü demokrasi mücadelesini verecek.

DÜRÜST OLMAYACAKSANIZ AÇTIĞINIZ TELEFONLARIN ÖNEMİ YOK

Şehit haberleri geldikçe daha fazla duygulandım. Şehitler tepesi boş değil. Bu millet bunu bir kez daha ispatlamış oldu. Dünyadan birileri arıyor, darbeye karşı verdiğiniz mücadeleden dolayı sizi kutlarız diyor.

Birkaç istisna dışında Katar Emiri'ni zikretmem gerekir. Sürekli aradı. Rusya, sayın Putin aradı. ABD aradı. Kimse ilgili bakanını, yetkilisini buraya gönderme zahmetinde bulunmadı. Darbe girişimi yapılıyor. NATO'nun en önemli ülkelerinden birisi. Böyle bir ülkede böyle bir hareket yapılıyor. 'Tebrik ederiz ama şu anda askerler toplanıyor, yargı toplanıyor, endişeliyiz' diyorlar. Ben bunu ahlaki bulmuyorum. Dürüst olmayacaksanız sizin o darbe girişimlerimiz ile ilgili açtığınız telefonların önemi yok.

ŞU AN TUTUKLU SAYISI 10 BİN 137

Biz de bu propagandaya geldik. Bunu itiraf etmem lazım. İyi niyetimizin kurbanı olduk bunu da ifade etmem lazım. Bu olay olmamış olsaydı bunların üzerine bu şekilde gidemeyecektik. Şimdi milletim çok daha iyi tanıma fırsatı buldu. Çok ciddi sayıda bugün itibarıyla gözaltına alınan şahıs 18 bin 699 idi. Tutuklu sayısı 10 bin 137. Şehitlerimizin sayısı 237.  

HUKUK İÇİNDE ADIM ATIYORUZ

Hukuk içinde adım atıyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz içinde var mı, var. Sadece subay kadrosuna baktığınız zaman 300 bin civarında böyle bir yapı var, bunun içinde ne kadar varsa çıkaracağız. Genelkurmay da bunu görmüş vaziyette.

OHAL'İ FRANSA GİBİ UZATABİLİRİZ

Polisimiz içinde de ciddi manada örgütlenmişler. Aynı şekilde yargıda. Devletin tüm kurumlarında örgütlenme var. Hepsini temizlememiz gerekecek. Bir defa çok ciddi sayıda görevden alma olayı var. Bu görevden alma sürecini bizler OHAL sürecinde devam ettireceğimiz gibi baktık ki bu iş normalleşmeye girmedi, Fransa gibi uzatabiliriz.

ENİŞTEM SÖYLEYİNCE İNANAMADIM

21.30 gibi eniştem beni arıyor. Daha önce saatleri karıştırdık. Beylerbeyi Sarayı'nın orada bir hareketlilik var diyor. Bu haberi aldıktan sonra ben inanamadım. Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var dedim.

Daha sonra MİT Müsteşarı'nı, Genelkurmay Başkanı'nı aradım, ulaşamadım. Sayın Fidan'a ulaşabildiğimde kendisinden bilgileri aldım. Arada özellikle Başbakanımızla irtibat halindeyiz. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis durumlarını görünce sıkıntı oluyordu. 10'a doğru Fidan'a ulaşma fırsatım oldu. Böyle bir durum olduğunu, kendisinin Genelkurmay'a gittiğini, Genelkurmay'dayken böyle bir durum olmadığını 20.30 gibi gelmiş. MİT'e geldiğinde orası da bombalanmaya başlamış. Bilgileri o anda kendilerinden kabataslak aldık.

CİDDİ BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR

Bu süreç içinde maalesef bir gerçeği tespit ettik ki burada ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Bu saate kadar bu olmazdı. Bir iki saatin çok büyük önemi var. Bütün bunlara rağmen anında bazı müdahaleler yapılabildi. Uçuşu yapanlara karşı bazı karşı tedbirler alınabildi. 

İSTANBUL VE ANKARA'YA İKİ BÜYÜK ŞEHİTLER ANITI GELİYOR

İstanbul'da, Çanakkale'de olduğu gibi bir anıta şehitlerimizin ismini yazacağız. Köprü çıkışında, Anadolu yakasında gişeleri geçer geçmez tepe var. Oraya Şehitler Anıtı dikeceğiz. Ankara'da da devlet mezarlığının yanındaki alana bir anıt yaptıracağız. Şehitlerimizi unutmayacağız.

YORUMLAR 23
  • Zeynep 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş, Göklerden gelen bir karar vardır. Duâ'larım ve Duâ'larımız sizinle Sn. Cumhurbaşkanı'm, Başkanım, Başkomutanım.
    Cevapla
  • TCYUVA441983 7 yıl önce Şikayet Et
    başkan büyüksün emir ve görüşlerinize hazırız varız diriyiz. TENZİLE annemizi RAHMETLE anarız senin gibi evlat yetiştirdi. ruhuna ALLAH RIZASI İÇİN EL FATİHA.
    Cevapla
  • POSTALLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Uzun adam. Allah sana uzunnnnn ömürler versin.
    Cevapla
  • bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    senin Allahına gurbanım Allah seni dogru yoldan ayırmasın uzun ömür versin gücünü kuvvetini artırsın bu ülkenin ve ümmeti muhammedin teminatı sensin sen öyle birisin ki eşin benzerin yok. Tarihteki büyük insanlar gibi günümüzün büyük insanıda sensin Rabbime şükürler olsunki senin gibi mangal gibi yürekli fani bir kulunu göstermeyi bana nasip etti
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazen bende düşünüyorum şehit düşseydim diye. Şehitlik erbabı çok önemli vazife unutmamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'