Erdoğan'ın kızı Esra: İliklerimize kadar hissettik

Esra Albayrak, 15 Temmuz'u yaşayan herkesin çocuklarına anlatacak bir cesaret, bir fedakarlık hikayesi olduğunu söyledi

GİRİŞ 31.07.2016 06:41 GÜNCELLEME 31.07.2016 12:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, "Oyun büyüktü, hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor. Sizlerin meydanlara ineceğini beklemiyorlardı." dedi.

Albayrak, Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin önünde "demokrasi nöbeti" tutanlara hitap etti.

Cesur bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Albayrak, darbe girişimi akşamında yaşadıklarını asla unutmayacağını söyledi.

Vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde, dil, din, ırk ve parti ayrımı yapmadan sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıkmasının, Türk milletinin gerçek yüzünü gösterdiğini aktaran Albayrak şöyle konuştu:

"Bizler darbe tarihini çok geç okumuş, çok geç öğrenmiş bir nesiliz. Ben 1983 yılında doğdum ve 80 darbesinin etkilerini o dönemde bilecek yaşta değilim. Ömrümde gördüğüm 28 Şubat süreci oldu o süreçte hakikaten insanların temel hak ve özgürlüklerinden nasıl alıkonulduğuna, insanın hayallerinde nasıl korkunç bir iz bıraktığını bire bir yaşadım. O dönem verdiğimiz mücadele gurur vesikasıdır. 15 Temmuz gecesi yaşanan ve şu an geldiğimiz noktada ise bambaşka bir şey yaşadık. Hani çocuklarımıza hep söyleriz, vatan, millet, Sakarya şeklinde anlatırız ya işte o gece vatan, millet ve Sakarya'nın, vatan ne demekmiş bir fiil yaşadık. Bayrak ne demekmiş yaşadık, bayrak için bedel ödemek ne demekmiş, herhangi parti olmadan, cemaat taassubu olmadan, etnik köken farkı olmadan, kadın, erkek, yaşlı ve genç demeden hep beraber yaşadık, gördük. İliklerimize kadar hissettik. "

Albayrak, 15 Temmuz'u yaşayan herkesin çocuklarına anlatacak bir cesaret, bir fedakarlık hikayesi bulunduğunu, bu milletin cömertliğini gelecek nesillere aktaracağı için mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye üzerinde farklı hesapların döndüğünü ve bu hesaplara Türk milletinin müsaade etmediğine dikkati çeken Esra Albayrak, "Oyun büyüktü, hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor. Sizlerin meydanlara ineceğini beklemiyorlardı. Dünya medyasına baktığınızda burada meydanlarda adeta bir kutuplaşma varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu meydanlardaki birlik ve beraberlik yansıtılmıyor, hepsine inat burdayız, biriz, beraberiz hep birlikte güçlü Türkiye'yiz, ve nöbete devam ediyoruz, sonuna kadar devam edeceğiz. Cömertliğimizi, fedakarlığımızı 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik. Özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin cansiperhane mücadelesi kelimelerle anlatılmaz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ BU DARBEYE YUMRUĞUNU İNDİRDİ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise Kısıklı'da halka seslenerek, "15 Temmuz, son yüzyıllık tarihimizde en önemli, en hayati ve en kritik akşam olarak sizlerin tarihi ve efsanevi duruşunuzla bu milletin tarihine altın bir sayfa olarak geçti. Benim için evlatlarım için bu ülkenin son yüzyılda çıkardığı en büyük liderin yanında ona eşlik etme şerefini nail ettiği için rabbime hamdediyorum. Bize ve tüm ailemize zerre korku ve endişe kalbimize salmadı. Dimdik ve cesur bir şekilde bu millete, size yakışır şekilde Cumhurbaşkanımız sağsalip, sapasağlam İstanbul'a geldi ve bu darbeye yumruğunu indirdi, bu süreci de bitirdi" ifadelerini kullandı.

"KANDİL'E ATMADIĞI BOMBALARI ATMAYA GELEN ŞEREFSİZLER"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlattı. "Bizim komutan sağlam derken, şerefsiz FETÖ'nün askeri çıktı" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"İstanbul'da televizyon programına katıldığım zaman darbe girişiminden haberim oldu ve hemen Gaziantep'e dönüp halkımın yanında olmak istedim. Atatürk Havalimanı'na giderken yaşadıklarım çok zordu. 15 Temmuz'da, maaşlarımızla vergilerimizle alınan tankların, silahların nasıl vatandaşlara doğrultulduğunu ve vatandaşın da onların üzerine gittiğine şahit olduk. Bir taraftan Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışıyoruz, bir taraftan F16'lar tepemizde uçuyor. Şerefsizler, ben zannediyorum ki Cumhurbaşkanımızı korumaya geldi. Fakat, Kandil'e atmadığı bombayı Cumhurbaşkanımıza atmaya gelmiş hain şerefsizler. Ben hemen belediyedeki arkadaşlarımı aradım ve onlara bizim komutan sağlamdır dedim. Onlar da bana, 'komutan kıvırıyor, emir komuta zincirine uyacağım diyor' şeklinde cevap verince şaşırdım. Meğer o şerefsiz de FETÖ'nün askeriymiş. Bunun üzerine tugayın önüne belediye araçlarını yığdık ve bütün millet olarak oraya akın ettik ve darbe yapanlara darbe yaptık. Darbe yapanlara, darbe yapan millete helal olsun."

AA-DHA

YORUMLAR 5
  • derya 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatana hainlik yapanlari Allah yok etsin insaallah Rahman
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam Gelmezse Fetö Bitmez Daha Güçlü Dalgalara Maruz Kalınabilir. İdam Konusunda Hızlı Hareket Edilmesi Gerektiği Hususu Dikkate Alınmalı. Defalarca İpi Cekilip Bırakılarak Bu Hainler Konuşturulup En Sononda İdam Edilmeli.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    dürüstçe aile terbiyesi almış Türk kızımız !
    Cevapla
  • almere 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ulkemizi milletimizi korusun ben avrupa yasdigim halde,ruhum ordaydi o an,elimden gelen tek sey Rahman Allah ima,dua edmekdi,Rabbim o gunleri kimseye gostermesin.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    "Darbe yapma girişimine darbe yapan , hakimiyetini satılmış köpeklere teslim etmeyen milletimiz tarihindeki unutulmaz destanlardan yenisine imza attı 15 Temmuz gecesi.Dost düşman artık Türk Milletini daha iyi tanıdı. Milletimiz varolsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...