Erdoğan: AHL'yi de bombalayabilirlerdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı.

Erdoğan: AHL'yi de bombalayabilirlerdi
Erdoğan: AHL'yi de bombalayabilirlerdi
GİRİŞ 04.08.2016 21:57 GÜNCELLEME 04.08.2016 23:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

O gece benim için önemli isimlerden biri de pilotumdur. Helikopter pilotlarımız o noktada can siperane, çok şeyi göze alarak o adımı attılar. "Yakıtım bitene kadar bunlar beni yakalayamaz" dediler ve bizi 15 dakikada Dalaman'a ulaştırdılar. 4 ayrı noktada uçaklarımız hazır bekliyordu. Dalaman'a inerek makam uçağımıza bindik ve hareket ederken de pilotumuza hedef olarak Ankara ya da İstanbul dedik. Belli bir noktaya gelene kadar da pilot nereye ineceğimizi bilmiyordu. 

Gecenin kararan saatleri, helikopterle kalkışımız, Dalaman'a gelişimiz, uçağımız hareketi yaptı ve pilotumuza İstanbul'a inelim dedi ki "pist karanlık riski var." Bizim uçağımız kısa mesafede havalanma kabiliyeti olan bir uçak, "endişem buralarda tank koyarlarsa piste tehlike olur" dedi.

AHL'Yİ DE BOMBALAYABİLİRLERDİ AMA BÜYÜK İHTİMALLE BOMBA YÜKLÜ DEĞİLLERDİ

15 dakika içerisinde emniyet kuleyi temizledi. Pist aydınlatıldıktan sonra da rahatlıkla piste indik ama apron doluydu, terminal önünde on binlerce insan bekliyordu. İki kez F-16 uçaklarıyla ses hızını biliyorsunuz, aşmak suretiyle patlama, demek ki buraya bomba atanlar oraya da atardı, bomba yüklü değillerdi büyük ihtimalle. Konukevinin camlarını falan da patlattı, orada birkaç yaralı vardı. Bir kez yaptılar olmadı, bir daha yaptılar. Biz konukevine girmiş olduk. Valimiz, 1. Ordu Komutanımız ve bakanımız ile ufak bir kriz masası oluşturduk. Genelkurmay Başkanı'nın rehin alındığını duyduk. Başbakan'ımızla irtibat kurduk. Ümit Paşa'yı Genelkurmay'a vekaleten getirmiş olduk.

Nabi Avcı Bey dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. Tabii şimdi siz de başbakansınız ama bir yere kadar arkadaşlarınıza bir şeyi anlatıyorsunuz. Israr, ısrar, ısrar...Tabii daha fazla ileri gidemiyorsunuz ve en ciddi, en büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandı.

BATI'NIN DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ TAVRI

Yalan yanlış, asparagas haberlerle ne yazık ki hala bu süreçte 'Fakat, ama, ancak...' Bunlarla işi yönlendirmeye çalışıyorlar. Yönlendiremeyeceksiniz, bu ülkede milli iradeyi söndüremeyeceksiniz, durduramayacaksınız. Bu ülkeyi parçalayamayacaksınız, bölemeyeceksiniz. Belki bir öleceğiz, ama bin dirileceğiz. Çünkü bu milletin ruhunda bu var. Aynen buğday başakları gibi, meydanlar bunu sabahlara kadar gösteriyor."

GELİN DE HAŞHAŞİLERİN NELER YAPTIĞINI GÖRÜN

Londra'dan, Paris'ten, şuradan, buradan kuru sıkı atmakla olmuyor bu iş. Gel gönder bir temsilcini de burada, bir demokrasi ülkesinde, demokratik parlamenter sisteme nasıl darbe yapmak istemişler, bunu gel bir gör yerinde. Sahip olduğunuz, ülkenizde kendilerine yer verdiğiniz bu haşhaşilerin neler yaptığını bir gelin görün. Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyebilirsiniz, iktidarını beğenmeyebilirsiniz.İnsaf edin de gelin bir görün ne var ülkede.

YORUMLAR 16
  • Osmaniye 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahı seni korudu.Allah mazlumların duasını karşılıksız bırakmadı.Sen mazlumların yanında olduğun sürece Allahta senin yanında olur inşallahSayın Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • kut ul amare 7 yıl önce Şikayet Et
    millet olarak fikrimiz nettir reis bunların idamını isteriz... bu hainliğin bedeli ölüm olmalı
    Cevapla
  • RAMAZAN AĞCA 7 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinizden saygıyla öpüyorum Sayın Başkomutanım. Millet olarak her zaman yanınızdayız.
    Cevapla
  • Bu sahin 7 yıl önce Şikayet Et
    Basiretin cesaretin ferasetin samimiyetin takdire şayan sn. Cumhurbaşkanım durmak yok...
    Cevapla
  • erdal tunçdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek milletir reis bunların amacı demokrasi deyil islmı parçamak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır