Latif Erdoğan herşeyi tek tek açıkladı

Gazeteci Latif Erdoğan, FETÖ terörist elebaşı Gülen ve cemaatinin nasıl kurulduğunu anlattı.

Latif Erdoğan herşeyi tek tek açıkladı
Latif Erdoğan herşeyi tek tek açıkladı
GİRİŞ 09.08.2016 02:04 GÜNCELLEME 09.08.2016 02:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Latif Erdoğan, CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın programına konuk oldu. Geçmişte FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan Latif Erdoğan, Fethullah Gülen, Bediüzzaman Said Nursi, Gülen Cemaati ve bu cemaatin nasıl kurulduğunu anlattı.

"SAİD NURSİ'YE TERS OLDUĞU İÇİN AYRILDI"

Erdoğan, Fethullah Gülen ve kurduğu cemaat için, "Bediüzzaman Said Nursi'nin savunduğu bir cemaat yoktu. Herhangi bir görüş olmadan, sadece Allah'a itaat ederek sürdürdüğü bir hayatı vardı. Gülen, Said Nursi'nin yanından sırf onun düşüncelerine ters bir yapısı olduğu için ayrıldı. Sonra da din kisvesi altında bir cemaat kurdu. Fakat ben de sonradan anladım ki, bu kurulan cemaatin dinle uzaktan yakından alakası yok. Zaten Gülen hiç bir zaman Nur talebesiyim demedi. Risale-i Nur'u kullanmak istedi. Said Nursi'nin ismini bile zikretmedi." ifadelerini kullandı.

"MİT, GÜLEN CEMAATİNİ DESTEKLEDİ"

Gülen Cemaati'nin bir dönem MİT teşkilatı tarafından destek gördüğünü belirten Latif Erdoğan, "Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen cemaatini destekledi. Cemaati MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur." dedi.

Latif Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde yüzde 80-90 civarından paralelci askerin olduğunu belirttti. Erdoğan ayrıca, CIA'in Gülen'i desteklediği iddialarına, "O küçük yaşlardan itibaren 'Ben kullanılmaya hazırım' mantığında biri. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir. Gülen, cemaatinde bulunanlara 'Gidin ABD konsoloslukları ve büyükelçiliklerine biat edin' diyordu. Bunları Gülen cemaatine söylüyordu. CIA, Gülen'e kendisinin yapmak istediği işleri yıkıyordu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Latif Erdoğan'ın anlata anlata dilinde tüy bitti. Anlayana.
    Cevapla
  • vetandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    resmen adamı polis sorgusuna çeker gibi bir yalanını bulurmuyuz bir suçunu bulurmuyuz gibi program yaptılar rezalet
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Latif Erdoğan, O şeref yoksunu hain ne zaman Bediüzzaman Hz. ne katıldı kı ondan ayrılmış olsun, o başta bediüzzaman ve talebelerine gönderilmiş başhain olduğunu 2012 de açık açık gösterdi...
    Cevapla
  • Program 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün programı bildirilerle rezil ettiler. Bu adama çok haksızlık ediliyor. Söylemediği sözlerden dolayı sorumlu tutuluyor. ADAM GİBİ ADAM LATİF ERDOGAN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu