Bakan açıkladı: Terör ve cinsel suçlar kapsam dışı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, KHK'da yer alan denetimli serbestlik ve erken salıverme hükümlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan açıkladı: Terör ve cinsel suçlar kapsam dışı
Bakan açıkladı: Terör ve cinsel suçlar kapsam dışı
GİRİŞ 17.08.2016 12:36 GÜNCELLEME 17.08.2016 12:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bugün yayınlanan 671 Sayılı KHK'da yer alan bazı mahkumlara yönelik denetimli serbestlik ve erken salıverme hükümlerine ilişkin düzenlemeyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. 

"Terör ve kasten öldürme gibi suçları kapsamayan düzenlemeden, anne babaya, eş ve çocuklara yönelik suç işleyenler de yararlanamayacak. Bununla birlikte cinsel dokunulmazlığa, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı işlenen suçlar da bu düzenleme dışında tutuldu." paylaşımında bulunan Kaya, ayrıca beden ve ruh bakımından kendini koruyamayacaklara (çocuk,yaşlı, engelli) yönelik işlenen suçların da denetimli serbestlik kapsamı dışında olduğunu belirtti.

Aile bireylerine, dezavantajlı kesimlere, cinsel dokunulmazlık ve özel hayata yönelik suçların kapsam dışı bırakıldığını vurgulayan Kaya, düzenlemenin 1 Temmuz 2016'dan önce işlenmiş suçları içerdiğine işaret etti.

YORUMLAR 4
  • sezgin 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö tarafından mağdur edilen hizbullah mahkumları ne olacak 25 yıldır zindanlarda suçsuz yere yatıyorlar.darbeye karşıda en dik duruşu onlar sergiledi biran önce bu zulümden vazgeçilip o mazlumlar serbest kalmalıdır.
    Cevapla
  • affetme 7 yıl önce Şikayet Et
    suç bir şahıs a karşı işlenmiş se devlet suçun işlenen şahıstan izin almadıkça affedilmemeli ,yanı birisi benım paramı çalmış ceza yemiş onu devlet affedemez ancak ben affedebilirim ,benden izin alması lazım ,
    Cevapla
  • son-dem 7 yıl önce Şikayet Et
    iyice saçmaladınız....
    Cevapla
  • ahmet ağbaba 7 yıl önce Şikayet Et
    benım dükkânımı soyan benım canımı yakan erefsızler elını kolnu sallayarak dolaşacak ölemı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'nın dolar ve enflasyon tahmini değişti
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!