Meclis'teki o koridor 'Demokrasi Yolu' oluyor

Darbe girişiminde Mecliste en büyük hasarın oluştuğu bölümün "demokrasi yolu" olarak adlandırılması kararlaştırıldı

Meclis'teki o koridor 'Demokrasi Yolu' oluyor
Meclis'teki o koridor 'Demokrasi Yolu' oluyor
GİRİŞ 18.08.2016 18:17 GÜNCELLEME 18.08.2016 18:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Mecliste yapılacak tadilat çalışmaları ele alındı. Alınan bilgiye göre, bazı divan üyeleri, bombalanan yerlere mermer sütun yapılıp üzerine yazı yazılmasını önerdi. Bazı üyeler ise "Ne yapılırsa yapılsın hiçbiri kırık dökük yerin tutulması kadar anlamlı ve etkili olamaz" diyerek, bombalanan yerlerin fanusa alınıp, mevcut haliyle kalması önerisinde bulundu.Aralarında mimar, iç mimar, mühendis, arkeolog, eski Müzeler Genel Müdürünün de yer aldığı 14 kişilik teknik heyet, bu konuda çalışmalarını sürdürerek, önerilerini sunacak.

DEMOKRASİ YOLU OLARAK ADLANDIRILACAK

Toplantıda, darbe girişiminde atılan bombalar nedeniyle Mecliste en büyük hasarın oluştuğu muhalefet kulisi girişi ile Şeref Holü'nde bulunan bahçe arasındaki bölümün "demokrasi yolu" olarak adlandırılması kararlaştırıldı. Ancak bu yolun nasıl olacağı, alt ya da üst geçit şeklinde mi yapılacağı daha sonra belirlenecek.

Bu arada Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, "Milletin meclisini millet yapar" diyerek, Meclisin onarımına talip olduğu öğrenildi. Meclis yetkililerinin ise "Sadece onarım işi olmaz. Bunu biz yaparız. Yapacaksanız bize yeni bina ve sığınak lazım. Eski halkla ilişkiler binasını da içine alacak şekilde, içinde restaurantların da olduğu, ana bina yapısına uygun bir çalışma yapın " önerisinde bulunduğu belirtildi.

YORUMLAR 1
  • gaddar 7 yıl önce Şikayet Et
    haşhaşileri yaptıklarını unutmamak için aynen öyle kalsın. bizden sonrakilerde bu yaşananları görsün
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!