Bakan Ala açıkladı: Eylemi gerçekleştiren örgüt...

İçişleri Bakanı Efkan Ala Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 25.08.2016 15:10 GÜNCELLEME 25.08.2016 15:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Artvin'deki saldırı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.  Eylemi gerçekleştiren örgütün kesin olarak PKK olduğunu dile getiren Bakan Ala, Kılıçdaroğlu'na takındığı tavırdan dolayı teşekkür etti.

İşte o konuşmadan satır başları

Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır. 2 astsubay da hafif yaralanmıştır. SayınKılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm. Durumu değerlendirdik.

Kendisi gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu bildirdik. Büyük bir metanetle karşıladılar. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada tabii bazı unsurlar var, tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz.Emniyet müdürümüz de oradaydı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konularda kullanılması maksadıyla helikopter de gönderdik.

EYLEMİ GERÇEKLEŞTİREN ÖRGÜT KESİN PKK

PKK Karadeniz'e açılmak amacıyla faaliyede bulunuyorlar. Jandarmamız bölgede çok büyük bir operasyon yürütülüyor. Bu işi gerçekleştiren alçaklar da bölgede yakalanacaktır. Eylemi gerçekleştiren kesin olan PKK'dır. Bütün devletimize, milletimize büyük geçmiş olsun diyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu olay karşısındaki tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

BÜTÜN ÜLKEMİZE YAPILMIŞTIR

Kendisi de açıklama yaptı. Programına istediği gibi devam edecek. Orada zaten güvenlik unsurlarımız vardı. Operasyon yapılıyor. Bu haince saldırı bütün ülkemize yapılmıştır, teröristlerin cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır.

Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır. Teröristin amacı ne olursa olsun, saldırı an amuhalefet partimizin genel başkanına yöneliktir. Biz bunu hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Bu ülkenin ana muhalef partisinin genel başkanı bir yerden bir yere seyahat ederken konvoyundaki öncü aracına saldırılıyor. Büyük geçmiş olsun. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz.

 

YORUMLAR 24
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    2- şuan ülkede çok fırsatlar var, herkes safını belli edecek ve bağımsızlığını ilan edecek. hiç bir yurt dışı güçlere veya terörist güçlere veya ağababalara, para babalarına ihtiyaç yok. tek ihtiyaç önce Allah sonrasında bu millet.
    Cevapla
  • Milli birlik 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet oyle bir milletti birakin 3 , 5 capulcuyu cihan toplanip gelse diz cokmez, bolunmez. Ay yildiz bagragimizin altinda Allahın izniyle basimiz dik gögsumuz yukarda durmaya her dail devan ederiz...
    Cevapla
  • ???? 7 yıl önce Şikayet Et
    En iyi şahitlik düşmanın şahitliğidir. Düşman sizin yaptığınızdan rahatsız olduysa ve engellemeye çalışıyorsa doğru yoldasınız demektir...
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk hdp aynı tas aynı hamam değilmi.......
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar dediği kişilerin saldırısını görmesi iyiye gideceğinin işareti oldu.
    Cevapla
  • Fazıl 7 yıl önce Şikayet Et
    Saldırıyı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!