AK Parti’den Nusaybin’e Ziyaret

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Alkış Nusaybin'de terör mağduru ailelerle bir araya geldi.

AK Parti’den Nusaybin’e Ziyaret
AK Parti’den Nusaybin’e Ziyaret
GİRİŞ 19.09.2016 12:54 GÜNCELLEME 19.09.2016 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mardin’in Nusaybin ilçesinde partililerle, STK temsilcileri, vatandaşlarla ve terör mağduru ailelerle bir araya gelen AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Alkış, “Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek, 2019 yılına kadar açılan yaralar inşallah sarılacak” dedi.

“Terörden dolayı buruk bir bayramı geride bıraktık” diyen Zeynep Alkış, “Terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlatıyoruz. Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Konut ve alt yapı sorununu çözmek için Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım talimatlarını verdi ve çalışmalar başladı. Yatırımlar belediyelerin bütçesinden de yapılmayacak. Bizzat yatırımlar, devlet tarafından yapılacak.

Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek, 2019 yılına kadar açılan yaralar inşallah sarılacak” şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR BAŞLIYOR

Nusaybin için başlangıç olarak yaklaşık 2 milyar TL kaynak ayrıldığını ifade eden Alkış,  “Toplamda terörden etkilenen illerimize ayrılan para ise 150 milyarı aşıyor.  Konutların temelleri atılacak, hastane, okul, park, cami, gençlik ve kadın merkezleri, sosyal ve kültür merkezleri de inşa edilecek” dedi.

AK PARTİ VE YENİ TÜRKİYE’NİN FARKI

Alkış sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz kardeşlik için mücadele ediyoruz. Refah ve huzur için çalışıyoruz.  Bakın Türkiye kanlı bir darbe girişimini geride bıraktı. Millet ayağa kalktı, darbecileri dize getirdi. Yeni bir tarihin yazılışına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Tarihi, millet destansı duruşuyla yazdı. FETÖ darbe girişimi başka ülkede yaşansaydı ekonomisi yerle bir olurdu. Biz de ise darbenin hemen ardından yeni yatırımlar başladı, bölgemizin geleceğini yeniden inşa etmek için topyekun seferberlik ilan edildi. İşte bu Ak Parti’nin farkıdır. Bu Yeni Türkiye’nin gücüdür.  Hep birlikte FETÖ’cüleri alt ettik, hep birlikte terör koalisyonunu da yerle bir edeceğiz. Yolu kardeşlik amacı birlik ve beraberlik olanları kimse diz çöktüremez.”

YORUMLAR 1
  • GÜNEŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman insan tebrikler. Rabb'im seni korusun !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'