Bakan Bozdağ: İstihbarat geldi, Fethullah Gülen...

Adalet Bakan Bekir Bozdağ, New York'ta, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin konuştu.

GİRİŞ 23.09.2016 13:18 GÜNCELLEME 23.09.2016 13:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen’in geçici olarak tutuklanması gerektiğini bir kez daha ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a ilettiklerini söyledi. Bozdağ,  bu konuda yeterli delilin ABD yönetimine sunulduğunu belirtti. Bakan Bozdağ, terörist Gülen’in ABD’den kaçma arayışında olduğu yönünde istihbarat olduğunu da açıkladı.

YETERİ KADAR SOMUT DELİL SUNDUK

‘ABD yetkili makamlarına istediklerinden daha fazla somut delil sunduk. Yeteri kadar delil Amerika Birleşik Devletleri’nin yetkili makamlarına, aramızdaki sözleşmenin kurallarına uygun bir şekilde iletilmiş durumda.’

ABD 9. MADDEYİ İŞLETMEDİ

‘Türkiye ile ABD arasındaki iade anlaşmasının 9. maddesinin, 2. fıkrasına göre dosyalar ulaşır ulaşmaz ilgili tarafın iadesi istenen kişi ile ilgili arama yapacağı, bulduğu zaman da onun hakkında nihai karar verinceye kadar tutuklama gerçekleştireceğini çok açık bir şekilde ifade ediyor. ABD yetkili makamları 9. maddeyi maalesef işletmediler. Amerika Birleşik Devletleri gibi bir hukuk devletinde, devletin bildiği yerde, terörist faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye olarak kendi ülkemizde devam eden bir terörist faaliyetin sevk ve idarecisinin ABD’nin denetiminde olan bir yerde olmasını kabul etmemiz mümkün değil.’

ABD DURUMU ZAMANA YAYIYOR

ABD yetkili makamları benim takip ettiğim kadarı ile bu konuda biraz zamana işi yayma gibi bir eğilimi görüyorum. Hala ilgili mahkemesine dosya gönderilemedi. Dört iade dosyası da gitmedi, geçici tutuklama talebi de gitmedi. Fetullah Gülen’i çağırıp, ‘gel bakim buraya seninle ilgili şu şu iddialar var, ne diyorsun bunun hakkında?’ diye sormuş olsalar her şey daha farklı olabilirdi, 1 gün gözaltına almış olsalar daha farklı olabilirdi. Ama şu ana kadar ne çağırdılar, ne gözaltına aldılar, ne de tutukladılar.

‘GÜLEN’İN KAÇACAĞI İSTİHBARATI VAR’

Terörist Gülen'in bir kaçış arayışı içinde olduğuna ilişkin istihbari bilgilerin olduğuna da vurgu yaptı Adalet Bakanı, ABD yönetiminin bu konuda uyarıldığını açıkladı.

KAYNAK: A HABER
YORUMLAR 9
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    Kacirirlar. Isleri bitmedi bu mendeburla. Kullanacaklar daha. Ama uyandik biz.burda daha oyle birseye kalkisamazlar.. Baska ulkelerde kullanirlar zannimca.
    Cevapla
  • yusuf köse 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ye gitmişken alıp paketleyip aynı uçakla getirilsin derim.veya pensilvanya eyalet mahkemesine gidin burada bir terörist var 15 temmuz da 241 kişiyi katledip şehid ve 2149 kişiyi yaralayıp gazi olmuştur.Delillerin bir kopyasın da verin.derim.
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    abd fetö itini iade etmezse, kaçmasına göz yumarsa, önümüzdeki seneye sallarsa, Bütün ilişkileri gözden geçirelim.
    Cevapla
  • KaraMurat 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Turkiye olarak pyd terorist diyoruz onlar pyd ye silah veriyor. papaz Gulen i iade edin diyoruz korumaya aliyor............ gerisini dusunelim dost mu bu AB D
    Cevapla
  • Post 7 yıl önce Şikayet Et
    Post bu Post Ne Dostu :) Dost Allah Gerisi Teferruat..
    Cevapla
  • cüneyt beyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bu adamı vermez herkes biliyor ama zaten istemediniz niyetiniz yoktu demesinler diye çabalanıyor...ama sonucu herkes biliyor
    Cevapla
  • BiDusunce 7 yıl önce Şikayet Et
    Dogru, onemli olan rahat birakmamak sonucu ne olursa olsun dogruyu, hakki aramak zaten her zaman boyle davransaydik bugun cook baska yerlerde olurduk :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor