Erdoğan açıkladı: Sorumlu bizzat o!

Erdoğan, Suriye'de ateşkesin sürdürülememesinden ve Halep'teki yardım konvoyuna yapılan saldırıdan Esed rejiminin sorumlu olduğunu söyledi

Erdoğan açıkladı: Sorumlu bizzat o!
Erdoğan açıkladı: Sorumlu bizzat o!
GİRİŞ 23.09.2016 16:48 GÜNCELLEME 23.09.2016 16:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için geldiği New York'ta MSNBC kanalında Ayman Mohyeldin'e özel bir mülakat verdi.

Mohyeldin'in "Suriye'de ateşkes bitti mi?" sorusuna "Ne yazık ki öyle. Suriye'de ateşkes ölü doğdu." yanıtını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce bir hafta olarak açıklanan ve ardından 48 saat daha uzatıldığı belirtilen ateşkesin başarısız olduğunu ancak ABD ile Rusya arasındaki görüşmelerden bir ateşkes ihtimali çıkması ümidini koruduğunu ifade etti.

SORUMLU BİZZAT ESED

Ateşkesin neden ve kim tarafından engellendiğine ilişkin ABD ile Rusya arasında "karşılıklı suçlamaların" olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, "(Halep'teki) Yardım konvoyuna saldırıdan bizzat Esed sorumludur. Bu saldırıyla Esed rejiminin karakterini bir kez daha görmüş olduk." dedi.

Söz konusu bölgenin aslında "uçuşa yasak bölge olması gerektiğini" birçok kez dile getirdiklerini anlatan Erdoğan, ilgili ülke liderlerinin bu fikirle yeterince ilgilenmediğini belirtti.

BU SAYGISIZLIKTIR

ABD ile Rusya arasında Esed'in de içinde olduğu bir siyasi geçiş projesi olup olmadığına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "600 bin kişinin ölümüne sebep olan bir kişiyi hala Suriye'nin başında tutmak, o kişilere kişiye saygısızlıktır. Biz hayatını kaybeden bu insanlara acaba kendimizi nasıl affettireceğiz? Bu insanların hepsi Esed iktidardayken öldü." diye konuştu.

İYİ TERÖRİST, KÖTÜ TERÖRİST YOKTUR

PYD'nin DAEŞ'e karşı kullanılması ve ABD tarafından "terör örgütü" olarak değerlendirilmemesi konusunda Erdoğan, "İyi terörist, kötü terörist yoktur. Tüm teröristler kötüdür." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'yle ilgili düşünce ve endişelerini her fırsatta ABD'li yetkililere aktardıklarının altını çizdi.

ABD VE RUSYA BİRBİRİNİ SORUMLU TUTMUŞTU

ABD, Pazartesi günü Suriye'nin Halep kentinde BM'ye ait bir yardım konvoyuna yönelik düzenlenen saldırıdan Rusya'yı sorumlu tutmuş, Rusya iddiayı yalanlamıştı.

YORUMLAR 8
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    Rahmanın sevdiği basiret ve feraset sahibi Cumhurbaşkanımıza selam olsun.
    Cevapla
  • uveys 7 yıl önce Şikayet Et
    Yürü reis ALLAH seninle beraber
    Cevapla
  • adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    Rothschild ile yapılan toplantıda neler konuşuldu acaba yoksa reisimiz onlara ağzının paylarını mi verdi yine..?
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortadogudan cikan tum enerji kaynaklari hala rothschildlerin elinde Reis onlara cevabi tanapda verdi diger tum projelerlede vermeye devam ediyor.
    Cevapla
  • İhsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güç kuvvet versin sayın Cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletlerde 193 ülke,avrupa birliğinde 30 ülke var,toplam 223 ülke var,bu ülkelerin toplam milletvekillerini sayarsak ortalama 5000 diyelim,Bu 5000 liderin hiçbirinde Vallahi tayyip erdoğan kadar akıl yok.Dünya huzuru için uğraşan tek lider erdoğan,diğer ülkeler fitnenin,fesadın,peşindeler,her türlü sahtekarlığı,her türlü yalanı hiç utanmadan söylüyorlar.Masum insanları öldürmeye bayılıyorlar,hiç bir zaman çözüm üretemiyorlar aksine sürekli sorun çıkararak dünyanın huzurunu bozuyorlar,sırf silah satabilmek için bütün terör örgütlerini destekliyorlar.
    Cevapla
  • adnan arslan. 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum arkadaşa iyi tesbit,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı