Erdoğan'dan 'Türk Dil Bayramı' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dil Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı

Erdoğan'dan 'Türk Dil Bayramı' mesajı
Erdoğan'dan 'Türk Dil Bayramı' mesajı
GİRİŞ 26.09.2016 10:42 GÜNCELLEME 26.09.2016 10:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bir milletin bağımsızlığının, özgünlüğünün, zengin kültürel birikiminin, köklü bir geleneğe sahip olduğunun en büyük göstergesi dilidir. Dil milletlerin kendilerine özgü düşünme, yaşama, ifade etme biçimlerinin temel göstergesidir. Milletlerin ufku, dünyası, hayata bakışındaki derinlik dillerinin mahiyetiyle ilgilidir. Dünyanın sayılı dillerinden biri olan Türkçemiz, milletimizin zihni berraklığını, iletişim becerisini, eşyaya ve dünyaya bakışını gösteren hayli zengin, köklü bir dildir. Milletimizin bağımsızlığına düşkün karakteri, özgün kültürü, yaşama ve düşünme biçimi en güzel, kendi öz dilinde, Türkçe’de tecessüm etmiştir" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, mesajının devamında şunları kaydetti: 
"Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Medeniyetimizin müstesna değerlerini nesilden nesile aktaran dilimiz, çok farklı kültürler ve medeniyetlerle etkileşime girerek canlılığını korumayı bilmiştir. Milletlerin kaderi dillerinin kaderiyle, dillerinin sınırıyla örtüşür. Köklü ve geniş bir birikime sahip olan Türkçemiz, farklı dillerle etkileşimine rağmen özünü asla kaybetmemiştir. Bize özgü düşünmeyi sürdürmemiz, ilmi çalışmalar yapmamız, seçkin kültür, sanat ve edebiyat eserleri üretmemiz, dilimizin korunması için de son derece önemlidir. Eğitim hayatımızda da Türkçe hassasiyetini, çocuklarımıza, gençlerimize en etkili biçimde verebilmemiz gerekir. Türkçemizi, yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye çağırıyorum. Türk Dil Bayramı’nın, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." 
 

YORUMLAR 4
  • biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin baskan su TDK denilen ise yaramayan kuruma ya ceki düzen ver yada kaldir. Türkiyenin dünya capinda taninan bir bilgisayar programi yok. Lügat markasiyla bir sözlük cikarin. Tüm dünyaya kismi acik kaynak kodlu olarak yayin.
    Cevapla
  • bozeren 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Türkçemizin yanıtlardan, uydurukçalardan temizlenmesini istiyoruz sn Cumhurbaşkanım. işiniz zor, Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Anadolulu Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan buna bir özen gösterse, millet arkasından gidip, yavaş yavaş uydurukçadan kurtulur.
    Cevapla
  • Leyla 7 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan , dünya 5 ten ibaret değildir. Ne mutlu Türküm diyene.Allaha emanet ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı