'Kürt aşiretleri darbe girişimini desteklemez'

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, aşiretlerin ikinci bir darbe girişimine destek vereceği iddialarını sert bir dille eleştirdi.

'Kürt aşiretleri darbe girişimini desteklemez'
'Kürt aşiretleri darbe girişimini desteklemez'
GİRİŞ 26.09.2016 17:41 GÜNCELLEME 26.09.2016 17:41
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, şu açıklamalarda bulundu: "Kürt aşiretlerinin banka borçlarını Türkiye'de İngilizler kapatıyor dediğiniz zaman milyonlarca mensubu olan bir toplumsal yapıyı suçlamış olursunuz. İngilizler hangi aşiretin borcunu ödemiştir? Daha dün mensupları suikaste uğrayıp hayatını kaybeden binlerce korucusu olan Jırkiler'in mi? Ramanlıların, Mıhallemilerin, Omeryanlılar'ın mı? Yoksa CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun aşireti Kureyşanlılar'ın mı? Bu iddiayı ortaya atan beyefendinin elindeki bilgi ve belgeleri açıklamasını bekliyoruz. Yıllardır Şeyh Sait'in İngiliz ajanı olduğu iddiaları devlet aklı söz konusu olduğunda ne gibi sonuçlara yol açtığını bu ülkede yaşayıp da bilmeyen yoktur. Yüzyıl sonra benzer bir iddiayla karşı karşıyayız. Alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete.

FATURAYI KÜRTLERE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Olabilirse eğer 15 Temmuz'un ve muhtemel yeni darbe girişiminin bile faturasını Kürtler'e çıkarmaya çalışıyorlar. Oysa HDP'ye oy veren aşiretler dahil Kürt aşiretlerinin istediği barış ve demokrasi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının devam etmesidir. Kürtlere, aşiretlere şüpheyle bakmak yerine FETÖ'yü bu güce ulaştıran gerçek sebepler araştırılmalı ve bunlarla mücadele edilmelidir. Bu ülkenin tarihinde Kürt aşiretleri belki de ilk kezAk Parti iktidarına tekabül eden devlette geniş bir mutabakat sağlamışken birileri bu ilişkileri sarsmaya çalışıyor. Aşiretleri İngilizlerle iş birliği yapan kurumlar olarak göstermek hakkaniyetle bağdaşmaz. Söz konusu iddianın sahibini bir aşiret mensubu olarak özür dilemeye, MİT'i aşiretlerimizi son derece üzen bu açıklama konusunda aydınlatıcı ve rahatlatıcı bir açıklama yapmaya davet ediyorum"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • KBB 7 yıl önce Şikayet Et
    Her Zaman Milletin arasına Sokacak Bir Fitne Buluyorlar.
    Cevapla
  • konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu vatan bizimdir bizim kalacak inşallah
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    kıymetli vekilim kürt aşiretleri başlığı altında Mardin Arap aşiretlerinin ismini saymışsınız. Mıhallemiler zaten ezelden beri pkk düşmanıdır
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu kardesim yorumlara bakiyorumda sanki pkk otuz senedir bu ulkeyi bolmeye calismiyormus gibi kurtler yapmaz kurtler etmez. bu devlet her seyi veriyor genede pkk ya ve siyasi ayagina tam dedtek veriyprsunuz. bende bu ulkede azinlik bir millet olan arap kokenliyim. hatayliyim burada hicbir arap ulke aleyhine hareket yapmaz. kurt kardeslerim beni indsllah yalanci cikarirsiniz sma suan dedigim dogru.
    Cevapla
  • şeref 7 yıl önce Şikayet Et
    kürt ve pkk ayrı şeyler
    Cevapla
  • sancaklı 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes şunu bilmeli ki Kürtler hiçbir zaman ülkenin birliğine yönelik tehditleri kabul etmez.Kurtuluş savaşında, gezide her zaman ülke üzerine oynanan oyunları doğru algılamışlardır.Ayrıca darbe dönemlerinde en çok Kürtler sıkıntı çekmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!