Kahraman açıkladı: Cami yıkılmayacak!

TBMM Başkanı Kahraman, "Yıkılan eski halkla ilişkiler binalarının yerine TBMM Ana Binasına uyumlu yeni bina yapılacak, cami ise yıkılmayacak." dedi.

Kahraman açıkladı: Cami yıkılmayacak!
Kahraman açıkladı: Cami yıkılmayacak!
GİRİŞ 28.09.2016 20:00 GÜNCELLEME 28.09.2016 21:31

TBMM Başkanı Kahraman, incelemelerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı.

"FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis de bombalandı ve ardından tadilat çalışmaları başladı. Eski halkla ilişkiler binaları olan A ve B bloklar yıkılmaya başlandı. Çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine Kahraman, Meclis'teki inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İsmail Kahraman, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin, "Milletin Meclisini millet yapar" kampanyası çerçevesinde, bombalamadan zarar gören yerlerin yapımını üstlendiğini bildirdi. Kahraman, "Gideri, yapımı, her şeyi ona ait." dedi. 

CAMİ YIKILMAYACAK

TBMM Başkanı Kahraman, yıkılan eski halkla ilişkiler binalarının yerine TBMM Ana Binasına uyumlu yeni bina yapılacağını, caminin ise kalacağını, yıkılmayacağını söyledi. 

ATATÜRK TABLOSU KALDIRILDI MI?

"Muhalefet kulisindeki Atatürk tablosunun kaldırıldığı" iddiasına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine ise İsmail Kahraman, "Bunlar spekülasyon, gerçeği ve mesnedi olmayan beyanlar. Bu tür beyanların olmaması lazım ama söylenti, yazık." diye konuştu.

Kahraman, Atatürk'ün bu portresinin, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği halı portresi olduğunu belirterek, bu portreyi, Meclis Başkanlarına gelen hediyelerin sergileneceği, muhalefet kulisinin girişinde müze olarak kullanılacak bölümde duvara asacaklarını bildirdi.

"Abdülhamid'in resmi asıldı" iddialarının ise doğru olmadığını ifade eden Kahraman, "Hiç bir yerde yok, bu iddianın aslı ve astarı yok. Ne diyorsunuz, asparagas... ama bu, süper asparagas." dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı