Bakan Bozdağ'dan 'Başkanlık' çağrısı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başkanlık sistemi ile ilgili "Konu Meclis'e geldikten sonra halka sorarız, halk bu sorunu çözer" dedi.

GİRİŞ 13.10.2016 10:28 GÜNCELLEME 13.10.2016 11:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uluslararası Hukuk Kongresi'nde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başkanlık sisteminin fiili durum olduğunu ve bu gerçekle yüzleşmek gerektiğini söyledi.  

Bozdağ,  "Bu işin adını koymamız kadar doğru ne olabilir. CHP farklı düşünüyor. Siz farklı düşündüğünüzde durum değişiyor mu? Türkiye'de bugün Sayın Bahçeli'nin dediği gibi fiili başkanlık durumu yok mu? İstediğiniz kadar yok deyin var. Gerçek çok açık ortada. Öyleyse bizim bu gerçekle yüzleşmekten kaçmamızın ülkemize ne faydası var? Geçmişte de 'Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi sistem değişikliği gerektirir' diyen birçok hukukçu oldu. Türkiye'de bir yandan cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi için anayasa değişikliği oldu. Bir yandan cumhurbaşkanına tanınan büyük yetkiler var. Siyasi partiler bu konuyu Meclis'e getirmeli. Meclis, 330'un üzerinde bunu kabul ettiğinde halkımıza sorarız. Türk halkı ne derse tartışma biter. Halk bu sorunu çözer. Çünkü bu millet hangi soruna el attıysa onu çözüyor. Ben eminim ki sistem sorunlarını da çözecek olan Türk halkıdır" diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • öm of 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sitemine karşı değilim destekliyorum ancak bir sorun var kafalarda nasıl olacak iyi anlatılmalı halka birde yerli ve milli anayasa şart içeriğine bakıyorum sanki düşman bir devlet eli var
    Cevapla
  • MİLLİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba, nerede Başkanlık sistemi varsa eninde sonunda Siyonist Başkan oluyor? Merkezinde kar ve paranın olduğu Kapitalist sistem ile belli gurupların elindeki şirketlerin güçlenmesi, zenginleşmesi, küçük-yerli şirketleri ele geçirmesi ve tekelleşmesi sonucu mu? Bir düşünür "Başkanlık Sistemi Kapitalizmin Başkanı özelleştirmesidir", demiş. Halkın değil, şirketlerin sözünün geçtiği bir sistem çevre, canlılar ve insan için hayırlı olamaz, olmuyor da...
    Cevapla
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalı profesörler Gillens ve Page 1981-2002 yılları arasında yaptıkları araştırmalar sonucu Amerikan Sisteminin Demokrasi değil, para merkezli zengin oligarşisi olduğu sonucuna varmışlar. J.B. Campbell Masonik Anayasa ile yönetildiklarini söylüyor. Amerikada bir senedir şirketler milyarlar bağışlıyor, Süper Pac'lar, Süper delegeler iş başında, ortada halka ait bir katkı var mı?! Parlamenter Sistemi geliştirin. Farklı fikirler, münazara, ortak akıl iyidir. Tek yetkili ileride ülkemizin yanlış ellere geçmesi durumunda Milli olmaktan çıkmasına sebep olabilir.
    Cevapla
  • Misafir! 7 yıl önce Şikayet Et
    (Veli zatlar dışında.Zira Onlar dünyevi makamları değil,kendilerine en yüksek makamın yüklediği görevi tercih etmek konumundadırlar.Bu sebeple,dünya makamı tercihlerinde veli olmadıkları durumu oluşacağından)Her toplum,ALLAHIMIZ TEALA'NIN bütün insanlara her yönden örnek gösterdiği PEYGAMBERİMİZ Hz.MUHAMMED S.A.V.S.'E ençok benzeyeni baş tayin etmedikçe hayr göremez,göremiyor da.Zira;varlığı kanıtlı olan ahirette, seçilen"Onlar seçmeyeydi bu hataları işlemezdim"diye seçenlerden davacı olur zoru görünce.Öbür türlü;seçen"Eniyimiz bu idi",seçilen"Benden iyisi yoktu,mecbur oldum"der kurtulur.
    Cevapla
  • Ne o ne bu 7 yıl önce Şikayet Et
    Millet sorunları cozuyor ama keşke sizde milletin sorunlarını cozebilseniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu