Kılıçdaroğlu'nun kabusu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığın halka sorulmasından korktuğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun kabusu!
Kılıçdaroğlu'nun kabusu!
GİRİŞ 17.10.2016 09:47 GÜNCELLEME 18.10.2016 12:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili ifadelerini sert sözlerle eleştirdi. Muş, şunları söyledi:

 MİLLETTEN KORKUYOR

Sayın Cumhurbaşkanımıza 'Otur oturduğun yerde, kendine koltuk arama' diyerek başkanlık sistemini şahsileştirmeye çalışan Kılıçdaroğlu, milletten korkuyor. Tek vizyonu CHP'deki koltuğunu korumak olan Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini koltuk tartışmalarına indirgeyerek siyaseti koltuktan ibaret gördüğünü de ikrar etmiş oluyor. Türkiye'nin geleceğini başkanlık sisteminde görüyoruz. Aksi önerisi olan varsa buyursun her ikisini de millete soralım. CHP'ye çağrımız; milletten korkmayın millete güvenin. Şunu unutmayın, Türkiye'de egemenliğin sahibi CHP değil, millettir. Milletin iradesini kabul etmeyen sandıkta milletin tokadını yer.

 TEK TİPÇİ, DAYATMACI

'Başkanlığı tartışmayız' yaklaşımı tek parti zihniyetinin tek tipçi, dayatmacı anlayışıdır. Kılıçdaroğlu'nun sürekli dilinden düşürmediği ve adeta kutsadığı parlamenter sistem değiştirilemez ve tek sistem değildir

 MİLLETE TOSLAYACAK

Bugün Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri HDP'nin 'Seni başkan yaptırmayacağız' anlayışının CHP'deki tezahürüdür. HDP ve CHP başkanlık sistemi karşıtı blok oluşturmuştur. Bu blok millete toslayacaktır.

 TEZCAN'A CEVAP

Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın Başbakanımıza söylediği 'Şamar oğlanı' ifadesini de aynen kendilerini iade ediyoruz. Bu ifade 66 senedir tek başına iktidar olamayan her seçimde milletin şamarını yiyen CHP'ye daha uygundur."

BAŞKANLIK MESAİSİ BAŞLIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ile başlayan "başkanlık sistemi" tartışmaları AK Parti'nin harekete geçmesi ile hız kazandı. AK Parti Bahçeli'nin çağrısını bugün yapılacak MKYK'da masaya yatıracak. Ardından CHP ve MHP liderlerinden randevu istenecek. 21-23 Ekim tarihlerinde ise AK Parti'nin Afyon kampında son şekli verilecek. AK Parti'nin HDP'yle temasa geçmeyeceği de belirtiliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 19
  • mustafa yıldır 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten o zat halktan korkuyot
    Cevapla
  • cin ali 7 yıl önce Şikayet Et
    O nun gerçek kabusu Cumhurbaşkanımız sayın Recep beydir. Zaten Recep bey "Şeytani planları olan herkesin kabusu" değilmi.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm partiler referanduma gitmeli ve herkes istediği partileri yani birden fazla partiyi işaretleyebilmeli kullanılan oyların %35 ini alamayan parti kapatılmalı. mademki eğemen olan halktır halk istediği partiyi yüceltmeli istediğini kapatmalı.
    Cevapla
  • Elaziz 7 yıl önce Şikayet Et
    Halk , CHP için sadece isminde geçen bir geçen bir ibare. Onlar için başka bir anlam ifade etmiyor. Onların korkusu halktan, sorudan değil
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Korkar tabi.. Çünkü Halk % 65-70 ile Başkanlığı kabul edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...