Bahçeli'den 'Başkanlık' açıklaması

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli 'Başkanlık sistemi' için son sözünü söylerken, CHP'yi de sert sözlerle eleştirdi.

GİRİŞ 18.10.2016 11:14 GÜNCELLEME 18.10.2016 11:41
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli  Musul operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'yi Musul Operasyonu dışında bırakma çabalarına değerlendiren Bahçeli, ."Bize 'Ne işiniz var Musul'da' diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne işi olduğunu açıklamak zorundadır. Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır." dedi.

Başkanlık tartışmalarına da değinen Bahçeli, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmaya açıklık getirerek " MHP, parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yanadır. Ancak milletimize görüş sormanın, fiili çelişkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir. Türk milletine güveniyorum, Anayasa hazırlığını TBMM'ye getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi halinde, sağlıklı ve makul bir neticenin alınacağına inanıyorum" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

BUNLAR HEM KEL HEM FODUL

Uzun bir süredir konuşulan Musul operasyonu devreye alınmıştır. 2 yıla aşkın süredir Musul canilerin kontrolündedir. Gözü dönen bayraklarında siyahlık kadar gönülleri kararan teröristler Musul'a kastetmiştir. Türkiye'ye karşı ileri geri konuşan Irak Başbakanı İbadi, ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiğini duyurmuştur. İbadi, Musul'a sadece Irak ordusu ve polis güçlerinin gireceğini söylemiş, ülkemize hadsizce pozisyon hatırlatması yapmıştır. Musul'u bir avuç DAEŞ'li çapulcuya bırakan İbadi'nin komşuluk hukukuna riayet etmediği açıktır. Bunlar hem kel, hem foduldur. Bize göre Musul'dan IŞİD'in sökülüp atılması mutlak suretle şarttır. 

PKK'NIN ORADA NE İŞİ VAR

Musul'un 10'u aşkın köyününDAEŞ'den alındığı iddia edilmektedir. Bunlar oluyorken düzenlenen intihar saldırısında 70 Iraklı asker hayatını kaybetmiştir. Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. 30 bini bulan kara gücü bulunmaktadır. PKK'lı teröristlerle birlikte Haşdi Şafi birliklerinin de operasyona katılacağı söylenmektedir. Bu nasıl iştir, PKK'nın ne işi vardır? Irak Başbakanı kendi topraklarındaki teröristleri görmeden 'Türkiye'ye gelme' demesini nasıl hak görmektedir. İbadi'nin yolu yol değildir. PKK, Sincar'a yerleşmiştir. Başta PKK olmak üzere Türkiye düşmanlarının Irak'ta mevzi elde etmesi dostluğa sığmayacaktır. İbadi kimlere diyet borcunu ödemektedir?

İBADİ İSTER KABUL ETSİN, İSTER ETMESİN...

Başika'yı boşaltmak kabus demektir. İbadi ister kabul etsin, ister etmesin büyük devlet olmanın vakar ve haysiyeti bunu gerektirmektedir. Türkmenler katliama maruz kalırken, Irak ne yapıyordu? Musul üzerinden süren mücadelenin sadece DAEŞ'i kovmak değildir. Ülke olarak güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü görmezden gelemeyiz. Türkmeneli'ni çaresizliğe terk edemeyiz. Kerkük Türktür, Musul, Telafer Türk'ün öz yurdudur. Bize 'Ne işiniz var Musul'da' diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne işi olduğunu açıklamak zorundadır. Musul'da mülteci göçü başlayınca ne olacak, terör tehdidi devam ederse müttefik ülkeler ne diyeceklerdir? Telafer'de katliam yapılırsa bunun hesabını kimler verecektir? Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır. Bunu savaşa girelim, oldu bittiye getirelim diye yorumlanmamalıdır. Masaya yatırılmalıdır.
Bağdat'a ulaşan heyetin girişimleri ümit vericidir. 

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Geçen hafta yaptığımız yeni Anayasa değerlendirmemiz hafta boyunca tartışıldı. Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz, neyi kastedip etmediğimiz herkesin gündemini işgal etti. Niyet okuyucular işbaşı yaptı. Biz ne dediğimizin bilincindeyiz. Dedik ki; Türkiye'de fiili bir durum vardır ve bu çözülmelidir. Ülke yönetimi anayasaya uygun değildir, suç işlenmektedir. Ya Cumhurbaşkanı filii başkanlık zorlamasından vazgeçsin ki bizce en doğrusu budur ya da fili durumun hukuki boyut kazanabilmesinin süratle yolu aransın. Bunları anlamayan varsa heceleye heceleye yeni baştan alfabeyi öğretir gibi anlatmaya varım.

CHP'Yİ TOPA TUTTU

Başkanlığı saraya altın tepsi içinde sunduğumuz söylediler. Söz biliyorsunuz söyleyin, bilmiyorsanız susun adam sansınlar. Biz millete gitmekten korkmayız. Millete sormanın hiç bir mahsuru ve sakıncası yok.Biz ezelden ebede Hakkın yolunda, milletin yanındayız. Halkın partis olduğunu söyleyen CHP niye celalleniyor. HDP'nin aparatı, PKK'nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHP'li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP'nin bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur.

ŞARTLAR OLUŞURSA...

Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Zahmetsiz zahmet olmayacağı meydandadır. Gerekirse zahmet çekeriz, çileye katlanırız. Ama Türkiye’nin siyasi ve hukuki istikrarı için üzerimize düşeni harfiyen yaparız. MHP parlamenter sistemin revize edilerek devamından yanadır. Ama milletimize sormanın hiçbir mahsurluğu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya taşıyanlara diyeceğimiz bir şey yoktur. Onlarla uzlaşma vaktimiz de olmayacaktır.Türk milletine güveniyorum. Anayasa hazırlığını TBMM’ye getirmesi, sağlıklı ve makul bir neticenin alacağına yürekten inanıyorum.

YORUMLAR 93
  • Ali Haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp Hdpkk ile birlessin,biz Mhp ile birlesmekten gurur duyariz.
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    halk karar versin 367 milletvekili evet desede halk karar versinki kimsenin söyleyecek sözü olmasın ben inanıyorumki başkanlık sistemi çoğu siyasi düğümleri çözer ve ülkemize faydası olur eğer başkanlık sistemi kötü bişey olsa dünyanın en gelişmiş ülkeleri bu şekilde yönetilmezdi
    Cevapla
  • Cevdet 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahcelının dunude bugunude yarınıda boyle.Bızlerde 4 oyumuzun en az bır tanesını vererek destek olalım.
    Cevapla
  • mehmetcik 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sayın Bahçeliye..bu zor günlerde milletini düşünen bir devlet adamı ciddiyetiyle açıklamalar yapıyor...
    Cevapla
  • Ayşe şeker 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Gözümüzde kat ve kat büyüdün sayın Bahçeli Fetö ağzıyla konuşan pkk cenazesine giden CHP sen farkını ortaya koydun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor