MHP referandum kararını verdi!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Parlamenter sistemden vazgeçmeyiz. Başkanlık referandumunda 'hayır' diyeceğiz" dedi.

MHP referandum kararını verdi!
MHP referandum kararını verdi!
GİRİŞ 23.10.2016 13:35 GÜNCELLEME 23.10.2016 13:51
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

MHP'den başkanlık tartışmalarıyla ilgili flaş açıklama geldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, AK Parti’nin başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği önerisini Meclis’e getirmesi durumunda MHP’nin referandum yolunun açılması için destek verebileceğini yönündeki açıklamaları Ankara'nın gündemine oturmuştu.

Bahçeli’ye en yakın isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. MHP'nin halk oylamasında hayır diyeceğini açıklayan Yalçın şunları dile getirdi:

MHP, REFERANDUMA HAYIR DİYECEK

-Başkanlık sistemine kapınız tamamen kapalı mı?

Evet. Parti olarak biz başkanlık sistemini doğru bulmuyoruz. Ama halk “Yok arkadaş, ben uygun buluyorum” derse, buna söyleyeceğimiz bir laf olamaz. n Referandum sürecinde kendi tabanınız size “Bana ne tavsiye edersin?” diye sorunca ne diyeceksiniz?“Parlamenter sistem” diyeceğiz tabii. Başka ne diyeceğiz... “Başkanlığa ‘Hayır’ deyin, parlamenter sistemi destekleyin” diyeceğiz.

YORUMLAR 16
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    kaldığınız kuyuya duseceksiniz dikkat edin. Bunların hesabı markete pirince giderken eldeki bulgurdan olmaya dönecek. zor ginkerdeki destegi ile iki kat oy almak varken şimdi Hayır deyip onuda kayb edecekler.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    resmen halk işini bilir bizimkisi laf diyor. gaz alıyor adam.
    Cevapla
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Başbakanlık Lav Edilip Başkan Olarak Cumhurbaşkanın Bütün Yetkilerine Dokunulmaması gerekir Valiliklerin Yetkileri de kısılmamalıdır Belediye Seçimlerine de Milletvekilliğinde olduğu gibi %10 Ülke Barajı Getirilmelidir.
    Cevapla
  • Şaban 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sisteminin oldu bittiye getirilmemesi gerekir. Öncelikle sistem, millete tek tek anlatılmalı ve referanduma gidilmeli, eğer ki millet tarafından kabul edilirse; o zaman da alt yapısının en ince detaylarına kadar hazırlanması ve daha sonra TBMM tarafından tespit edilecek bir tarihte Başkanlık seçimlerinin yapılarak, uygulamaya geçilmesi ülkemiz açısından hayati öneme haizdir.
    Cevapla
  • Atilla 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücüler başkanlığa karşıdır sebeb başkanlık türkiyenin bölünmesinin anahtarıdır bu yuzden ülkücüler olarak destek vermeyiz birde başkanlık sisteminde 2 partili sistem olacak mhpnin olmadığı bır sisteme ülkücüler destek vermeyecektir bunu bilin
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Ülkücüler de destekleyeceğiz. Sebebi başkanlık Büyük Türkiye nin oluşması için tek yol. Ayrıca Türk Tarihi açısından en çok kullanılan yöntem. Tek Devlet ( Üniter devlet ) bölünmenin engelleyicisidir. Parlementer sistemle başkanlıkla bölünmenin alakası yoktur.
    Cevapla
  • abdullah ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP de ülkücümü kaldı kardesim .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...